زمانی که صحبت از فرود و لندینگ میشود، غالبا پرواز و فرودگاه را به خاطر میآوریم. اگر بخواهیم خیلی ساده به روند فرود نگاه کنیم، برج مراقبت اجازه فرود را به هواپیما میدهد، هواپیما در باند مشخصشده فرود میآید و این تمام آن چیزی است که خلبانها حقوقهای چند میلیونی بخاطرش دریافت میکنند! باقی کار را که خلبان خودکار (Auto Pilot) انجام میدهد! اما چه ارتباطی بین فرودگاه و حقوق خلبانان با بهینهسازی و دیجیتال مارکتینگ وجود دارد؟ مفهوم عبارت صفحه فرود یا لندینگ پیج چیست؟ برای آشنایی بیشتر با این موضوع، با ما همراه باشید.
صفحه فرود یا لندینگ پیج چیست؟
هر وب سایتی با هر موضوعی که طراحی شود، بدون شک در ورای تمامی اهداف خود، میخواهد "دیده شود" و یا "محصول خود را بفروشد". عمده تلاشی که در بازاریابی اینترنتی برای یک سایت انجام میگیرد، حول جذب مخاطب است. بدون کاربرانی که به وب سایت مراجعه کنند، وجود وب سایت دیگر معنایی نخواهد داشت.
اجازه دهید کمی رویایی به موضوع نگاه کنیم! تصور کنید وب سایت شما شهری است مملو از محصولات مختلف و محتواهایی با موضوعات گوناگون! کاربرانی که به سایت شما مراجعه میکنند را میتوان مسافران یک هواپیما فرض کرد که میخواهند برای بازدید به شهر شما بیایند. بدون شک شما دوست دارید تا از محتوا و محصولات شما استفاده کنند. در این بین، برخی از محصولات و محتواها برای شما از اهمیت بیشتری برخوردار هستند و میخواهید آنها را در دید مسافران قرار دهید. بنابراین، این محصولات را در نزدیکی محل فرود هواپیمای مسافران قرار میدهید! این همان معنای لندینگ پیج (Landing Page) است! به طور دقیقتر، لندینگ پیج، صفحهای است که کاربران در بدو ورود به سایت شما با آن مواجه میشوند.
صفحه فرود در مباحث مختلفی همچون بهینهسازی موتورهای جستجو، بازاریابی محتوا و... وجود دارد. هر چند در بحث بهینهسازی، بسیار محدودتر ظاهر میشود.
در هر سایت چند صفحه فرود وجود دارد؟
در پاسخ به سوال صفحه فرود یا لندینگ پیج چیست؟ گفتیم "هر صفحهای که کاربران در بدو ورود با آن مواجه میشوند". بنابراین هر صفحه سایت شما که کاربران را جذب کند، میتواند پتانسیل تبدیل شدن به یک لندینگ پیج را داشته باشد. برای نمونه، اصلیترین لندینگ پیج هر سایت، بدون شک صفحه اول (صفحه اصلی) آن است که غالب مراجعات به سایت از طریق همین صفحه انجام میشود.
ذکر این نکته لازم است که تمامی صفحاتی که مخاطب از طریق آنها وارد سایت شما میشود، لزوما صفحه فرود نیست. برای نمونه، محتوایی در بلاگ سایت شما میتواند براساس کلمه کلیدی بکار بردهشده، مخاطب را جذب کند، اما آن صفحه لزوما لندینگ پیج نیست.
اگر دقیقتر به سوال صفحه فرود یا لندینگ پیج چیست؟ نگاه کنیم، درمیابیم که صفحات فرود، صفحات هستند که تعمدا توسط مالک وبسایت طراحی شدهاند تا کاربران را جذب کنند.
چرا باید به صفحه فرود اهمیت بدهیم؟
به عشق در نگاه اول اعتقاد دارید؟! به تاثیرگذاری در ارتباط اول چطور؟! لندینگ پیج همان دیدار اول شما با کاربران است. شما باید بتوانید در همان لحظات اولیه ورود کاربران به وب سایت، آنها را متقاعد کنید که محتوا یا محصول شما مفید است و ارزش هزینه کردن و یا صرف وقت را دارد. شاید در ظاهر، کار راحتی به نظر بیاید؛ اما واقعیت این است که المانهای مختلفی را برای طراحی صفحه فرود باید در نظر بگیرید. به طور کلی، کاربرانی که به وب سایت مراجعه میکنند، از چند دسته خارج نیستند:
- آنهایی که نیامده از صفحه شما خارج میشوند!
- آن دسته که محتوا را تا انتها میخوانند و سپس از صفحه خارج میشوند
- دستهای که بعد از مطالعه محتوا، از طریق لینکهای مختلف به دیگر قسمتهای سایت مراجعه میکنند
- دستهای هم یا فایلی را دانلود میکنند یا کامنت میگذارند و یا هر اقدام (Action) دیگری انجام میدهند
شاید بتوان گفت تنها چند ثانیه فرصت دارید تا از طریق لندینگ پیچ، کاربران را تحت تاثیر قرار دهید تا در سایت شما بمانند. همین موضوع، اهمیت طراحی صفحه فرود و پاسخ به سوال صفحه فرود یا لندینگ پیج چیست؟ را نشان میدهد.
المانهای اصلی طراحی صفحه فرود
همانطور که پیشتر گفتیم، صفحه فرود جاییست که شما، کاربران را متقاعد میکنید تا از شما خرید کنند، ثبتنام کنند، به دیگر لینکهای سایتتان مراجعه کنند و به طور کلی، در راستای سیاستهای بازاریابی شما عمل کنند تا به اهداف خود از جمله سودآوری برسید.
در طراحی صفحه فرود باید درنظر داشته باشید که تمامی هزینههای شما برای دیجیتال مارکتینگ، باید در لحظه ورود کاربر به سایت، نتیجه دهد. برای نمونه، اگر شما با پرداخت هزینه تبلیغات کلیکی به دنبال جذب ترافیک بیشتر هستید، باید درنظر داشته باشید که اگر صفحه فرود مناسبی ندارید، کاربر پس از ورود به سایت، ممکن است خیلی سریع دکمه بازگشت را فشار دهد و این یعنی هزینه شما بیهوده بوده است!
عناصری که در زیر آمدهاند، اصلیترین مواردی هستند که برای طراحی صفحه فرود یک سایت میتوان به کار برد. هر چند استفاده از تمامی آنها ضروری نیست، اما غالب این عناصر در لندینگ پیجهای موفق استفاده شدهاند:
عناوین جذاب و فریبنده!
در لحظه اول ورود به سایت، این عنوان سایت و یا محتوای موجود است که دیده میشود. عنوان میتواند کاربر را فراری دهد و یا برای مدت بیشتری در سایت نگه دارد. بنابراین، سعی کنید عنوان را با دقت زیاد انتخاب کنید. نکات زیر به شما در انتخاب عنوان کمک میکنند:
- میتوانید عنوان خود را در بنر گرافیکی جای دهید تا چشمگیرتر باشد
- برای عنوان، رنگی را به کار ببرید که بیشتر دیده شود
- به خدمات ویژه خود اشاره کنید
- آفرهای خاصی که در آن بازه زمانی دارید را پیشنهاد کنید
- از فونت و سایز بزرگتر نسبت به سایر نوشتهها استفاده کنید
- یک عنوان قوی در عین خلاصه بودن، اطلاعات کافی در اختیار کاربر قرار میدهد
- به ویژگیهای چشمگیر محصول و خدمات خود اشاره کنید.
تصاویر، راحتتر پردازش میشوند!
در عصری که سرعت حرف اول را میزند، کاربران زمان کمتری را برای متون صرف میکنند. در عوض محتوای مالتیمدیا (چندرسانهای) بسیار محبوبتر ظاهر میشود. اگر کاربران در بدو ورود به سایت شما، با متنهای طولانی مواجه شوند، شانس کمتری برای حفظ آنها دارید. شما میتوانید پیام خود را در قالب تصاویر، بنرها و موشنگرافیکهای جذاب انتقال دهید. خوب است بدانید مغز انسان، تصاویر را 60.000 بار سریعتر از متن پردازش میکند. نکات زیر در رابطه با استفاده از تصاویر در طراحی صفحه فرود را درنظر داشته باشید:
- تصاویر باید سایز مناسبی داشته باشند
- سعی کنید در تصاویر به اصلیترین خدمات و یا محصولاتتان اشاره کنید
- برای تصاویر کیفیت بالایی را درنظر بگیرید
- اگر محصول خود را میخواهید معرفی کنید، حتما با استفاده از دوربینهای پیشرفته عکسبرداری کنید
- در تصاویر از رنگهای زنده و پویا استفاده کنید. همچنین سعی کنید رنگ برند خود را نیز به کار ببرید
- تصاویر را حتیالامکان طراحی کنید و به دنبال تصاویر موجود در اینترنت نباشید
کاربران را درگیر حواشی نکنید!
در طراحی صفحه فرود، میتوان از متنهای کوتاه در قالب توضیحات استفاده کرد. خوب است در متنی که مینویسید، بدون حاشیه به سراغ مزایای محصولات و خدمات خود بروید. توضیحات را میتوانید در بنرهای طراحیشده، در هدر (Header) و یا هر قسمت دیگر به کار ببرید. اگر در این زمینه مهارت ندارید، میتوانید از خدمات سفارش تولید محتوا استفاده کنید. فراموش نکنید، در طراحی صفحه فرود و توضیحاتی که به کار میبرید، کاربر باید بتواند به طور کامل خدمات و محصولات شما را بشناسد. پس بهجای صحبت از آبوهوا، مستقیما به سراغ اصل مطلب بروید!
مشتریان راضی، بازاریابان رایگان شما هستند!
مشتریانی که از خدمات و یا محصولات شما استفاده کردهاند، گزینه بسیار مناسبی برای معرفی شما هستند. کاربران میخواهند بدانند آیا کسی تاکنون از خدمات شما بهرهمند شده است و در صورت مثبت بودن پاسخ، چه نظری درباره شما دارد. سعی کنید اطلاعات واقعی مشتریانتان را وارد کنید. کاربران از هر زمان دیگر باهوشتر شدهاند و تفاوت بین نظرات واقعی و غیر واقعی را به راحتی تشخیص میدهند. همه میدانند برد پیت برای رزرو تور کیش به سایت شما مراجعه نمیکند!
راههای ارتباطی را مشخص کنید!
ایجاد راههای ارتباطی گوناگون میتواند اعتبار شما را نزد کاربران افزایش دهد. برای این مهم نکات زیر میتواند به شما کمک کند:
- از آدرس دفتر و لوکیشن بر روی گوگل مپ استفاده کنید
- شماره تلفن ثابت را با پیش شماره وارد کنید
- آدرس پست الکترونیکی شرکت را وارد کنید
- میتوانید برای ارتباط راحتتر از چتباکس نیز بهره ببرید
- لینک به شبکههای اجتماعی را فراموش نکنید
چینش درست را فراموش نکنید!
اگر بهترین تصاویر و محتوا را در اختیار داشته باشید، اما آنها را به صورت غیرحرفهای در کنار هم بچینید، تاثیر بسیار منفی بر کاربران خواهد داشت. سعی کنید روال منطقی چینش المانها را در طراحی صفحه فرود رعایت کنید، برای نمونه:
- با بنرهای جذاب شروع کنید!
- در ادامه از عناوینی که مزایای محصول و یا خدمات شما را بیان میکنند، استفاده کنید
- توضیحات تکمیلی فعالیت خود را قرار دهید.
- تصاویری از مشتریان یا کاربران خود و نقطهنظرات مثبتشان به کار بگیرید
- در انتهای صفحه فرود میتوانید لینکهایی به دیگر قسمتهای سایت و یا راههای ارتباطی با شرکت را قرار دهید.
صفحه فرود یا سکوی پرتاب!
بار دیگر به سوال صفحه فرود یا لندینگ پیج چیست؟ فکر کنید. بسیار مهم است که بتوانید کاربران را متقاعد کنید که در سایت شما بمانند و صفحه فرود به سکوی پرتاب آنها به سایت دیگر تبدیل نشود. اگر از تمام ابزارهای دیجیتال مارکتینگ و همچنین اصول سئو و بهینه سازی سایت بهره ببرید، اما نتوانید صفحه فرود مناسبی طراحی کنید، بدون شک موفقیت چشمگیری بدست نخواهید آورد. شاید بیش از هر زمان دیگر، حالا میدانید یافتن پاسخ مناسب صفحه فرود یا لندینگ پیج چیست؟ چقدر اهمیت دارد!
User Review
Total Score
No Comment Post yet
Submit Comment
Your Score