سئو دانشی است که امکان بیشتر دیدهشدن وب سایت در موتورهای جستجو را فراهم میکند و آگاهی و تسلط به روشهای سئو امکان پیشتر افتادن از رقبا را ایجاد خواهد کرد. لازم است برای دستیابی به موفقیتی مطمئن، از سئو و بهینه سازی سایت و ابزارهای دیجیتال مارکتینگ آگاهی داشته باشید.
رقابت برای دیده شدن در فضای مجازی مانند مبارزه در میادین ورزشی و گلاویز شدن در میادین جنگی است که شرکتکنندگان در این رقابت مانند هر مبارز و رقیب در هر میدانی، از روش های قانونی-غیرقانونی یا اخلاقی-غیر اخلاقی استفاده میکنند.
دانش سئو ابزار جنگی در این رقابت است و روشهای سئو نیز میتوانند به صورت قانونی یا غیرقانونی استفاده شوند. رقبا به سه شیوه از این دانش بهره میگیرند: سئوی کلاه سفید، سئوی کلاه سیاه، سئوی کلاه خاکستری. آگاهی از قوانین بهینه سازی موتورهای جستجو و رعایت قوانین سئو ما را از افتادن به تله سئوی کلاه سیاه میرهاند.
سیاه سفید خاکستری
همانگونه که گفته شد تکنسینهای وب سایت ها با روشهای سئوی کلاه سفید، سئوی کلاه سیاه و سئوی کلاه خاکستری از دانش سئو استفاده میکنند.
سئوی کلاه سفید، از طرف کلاه سفیدهایی استفاده میشود که بدون شکستن قوانین، رنکینگ خود را بالا میبرند و در سرچ گوگل و دیگر موتورهای جستجو به عنوان لینک های اول دیده میشوند.
روشهای سئوی کلاه سفید، تکنیکهایی قانونی هستند، از جمله:
- تولید محتوای قوی
- آسان بودن کار با وب سایت و در دسترس کاربر بودن
- توجه به توضیح متا برای شناسایی شدن توسط گوگل و معرفی شدن به کاربران جستجوگر
- سرعت لود بالای سایت، عکس، ویدیو و حجم آنها
- شیوه مناسب تبلیغات
- موبایل فرندلی، واکنشگر و پاسخگو بودن به کاربرانی که با موبایل و گوشی های هوشمند به سراغ نت میروند
- بک لینک گرفتن و در وب سایتهای دیگر لینک شدن
همه این روش های سئو، روش های قانونی بالابردن رنکینگ هستند که در سئوی کلاه سیاه به شکل دیگری انجام میشود؛ چرا که سئوی کلاه سیاه تنها به نتیجه و بالا بردن رنکینگ خود به هر قیمتی اهمیت میدهد و نه به حقوق و رضایت کاربر.
استفاده غیر قانونی و حقهبازانه از روش های سئو و ترفندهای بالابردن رنکینگ، باعث بیاعتمادی کاربر و بیاعتباری وب سایت میشود و در صورت شناسایی توسط گوگل جریمه های سنگینی نیز در انتظار خاطیان خواهد بود؛ چرا که فلسفهی کاری موتورهای جستجو، خدمت به کاربران و قرار دادن اطلاعات مورد نیاز به آنهاست؛
اگر بجای خدمت به کاربر، تنها آمار بازدید وب سایت بالا برود، به این معناست که شما به احتمال زیاد از روشهای سئوی کلاه سیاه استفاده کردهاید که در این صورت، موتورهای جستجو با شما برخورد خواهند کرد.
روشهای سئوی خاکستری، تکنیک هایی را شامل میشود که موتورهای جستجو کمتر آنها را کشف میکنند، اما اگر متوجه به کارگیری آن بشوند، صفحات را جریمه میکنند.
این روش بیشتر از سوی کسانی استفاده میشود که در انجام کار غیرقانونی با خود تعارف دارند، کار غیرقانونیای انجام میدهند که افشا نمیشود و یا در نظر سایر کاربران چندان هم غیر قانونی نیست.
از روشهای سئوی کلاه خاکستری میتوان به این تکنیک ها اشاره داشت:
- ایجاد حساب جعلی در شبکه های اجتماعی
- کامنت گذاری و لینک دادن در وب سایت خود یا دیگران
- خرید دامین
- بک لینک به سایت خود
- بک لینک در ایمیل سایت های خبری
- استفاده از IP های مختلف برای ورود به سایت خودتان
- استفاده از کلمات کلیدی گوگل در عنوان و نه در متن
و اما سئوی کلاه سیاه
در سئوی کلاه سیاه، وب سایت ها از استراتژی ها و روشهای سئوی مخرب و غیرقانونی استفاده میکنند تا رنکینگ خود را بالا ببرند و بازدیدکنندگان بیشتری به دست بیاورند؛ هرچند روش مخرب آنها باعث میشود بازدیدکنندگان تبدیل به مخاطبین وفادار نشوند و حتی با گزارش صفحه، وب سایت و دست اندرکاران سیاهکار آن گرفتار خواهند شد.
پیروی از قوانین فضای مجازی به بهبود روند کار ما و همیشه در اوج ماندن کمک میکند، اما پیروان سئوی کلاه سیاه، آنی و در لحظه خود را به اوج میرسانند و چندی بعد سقوط کرده و حتی مورد جریمه گوگل نیز قرار خواهند گرفت.
موتورهای جستجو، قوانین خود را به صورت روشن در بخش های راهنما توضیح دادهاند، به علاوه الگوریتمهای خود را مرتب بهروزرسانی میکنند و شاید در طول سال حدود 500 مرتبه تغییرات جزئی در الگوریتمهای خود اعمال کنند تا راه های دورزدن و فریب را مسدود کنند.
اما سادهترین راه برای تازه کارها به منظور تشخیص این است که آیا از روش های سئوی کلاه سیاه استفاده کردهاند یا نه، توجه به این مطلب است که آیا روش و کار انتخابی به سود کاربر است، منفعتی برایش دارد و چیزی به او میافزاید، یا اینکه تنها روشی است برای دیده شدن وب سایت موردنظر؟
اگر این روش سودی برای کاربر نداشته باشد و تنها امکان دیده شدن شما را بیشتر میکند، باید هوشیار شوید که این روش جز تکنیکهای سئوی کلاه سیاه نباشد و شما را گرفتار نکند. ممکن است از سر ناآگاهی از روشهای سئوی کلاه سیاه استفاده کنید که برای پرهیز از این اتفاق، بهتر است به دقت الگوریتمهای موتورهای جستجو را مطالعه کنید و از راه درست به مقصد برسید.
انواع تکنیک های سئوی سیاه
1. خرید و فروش لینک
خرید و فروش لینک، در قوانین موتورهای جستجو آزاد نیست؛ این لینک ها به این دلیل از روش های سئوی سیاه محسوب میشوند که برای تبلیغات و پولسازی خرید و فروش میشوند و نه خدمت به کاربر. اگر این خرید و فروش آزاد باشد، تولید محتوا و خدمت رسانی محو و تجارت و پولسازی جایگزین خواهد شد که کیفیت محتوا را نابود خواهد کرد.
2. مبادله صفحات وب
مبادله صفحه، از دیگر تکنیک های سئوی سیاه است که در آن، وب سایتی با موقعیت خوب و رنکینگ بالا خریداری میشود، مطالب آن پاک شده و مطالب نامربوط جایگزین میگردد. این روش که در شبکه های مجازی به وفور دیده میشود، بالاترین میزان نارضایتی کاربران را در پی خواهد داشت که باعث نابود شدن وب سایت خطاکار خواهد شد.
البته در روشهای سئوی کلاه سفید از تکینکهای قانونی استفاده میشود که با مطالعه انکر تکست و اهمیت آن در سئو تا حدودی به تفاوت آنها پی خواهید برد.
3. تبادل لینک
در هنگام بهرهگیری از روش های سئو، گاه صاحبان وب سایت هایی که لینک های خود را با یکدیگر تبادل میکنند، محتواهای نامرتبطی را به کاربران خود معرفی میکنند که میتواند موجب ایجاد نارضایتی شود و مخاطبین وفادار را به بازدیدکنندگان گذرا تبدیل کند. به همین دلیل تبادل لینک، از تکنیک های سئوی سیاه برشمرده میشود.
4. تیترهای جعلی
همواره عناوین و تیترهای جنجالی که مخاطبین را به خود جذب میکند، مورد استفاده صاحبین وب سایت ها و شبکههای اجتماعی بوده است. در این میان انواع خبرهای دروغین و پرسر و صدا ساخته میشود و سیلی از مخاطبین را جذب میکند؛
اما در پی استفاده از تکنیک های سئوی سیاه، کاربران با ورود به وب سایت ها متوجه دروغ بودن این اخبار و تیترها میشوند. بیاعتمادی و بیاعتباری نزد کاربران کمترین هزینهای است که استفاده از روشهای سئوی کلاه سیاه به بار خواهد آورد.
5. متن و لینک های پنهان
تکرار بیحساب کلمات کلیدی و لینکهای صاحبان وب سایت جایگاهی ندارد؛ در نتیجه متن و ارتباط با خواننده را نابود میکند. در چنین شرایطی روش های سئوی کلاه سیاه پیشنهاد میدهد که کلمات کلیدی و لینکها را در متن بیاورند؛ اما آنها را با پسزمینه همرنگ کنند تا از دید کاربران پنهان بماند. ولی الگوریتم عنکبوت این موارد را شناسایی کرده و در رتبه بندی وب سایت اثر میدهد.
زمانیکه کاربران وارد وب سایت شده و متن و کلمات کلیدی که در سرچ دیدهاند را نمییابند، متوجه فریبکاری این کلاهبرداران مجازی میشوند و صفحه را گزارش میدهند. استفاده فریبکارانه از روشهای سئو که برای بیشتر دیده شدن استفاده شده است، اینک وب سایت را به نابودی میکشاند.
6. پنهانکاری
پنهانکاری، از دیگر تکنیک های سئوی سیاه و مشابه با تکنیک متن و لینک پنهان است. اما در این روش صاحبان وب سایت ها، از دو صفحه استفاده میکنند. یکی، صفحهای که به موتورهای جستجو نشان میدهند و دیگری، صفحهای که برای کاربران به نمایش درمیآید. بدین ترتیب، در صفحه مختص به موتورهای جستجو، کلمات کلیدی بیشتری استفاده میشود و رنکینگ صفحه بالا میرود؛ اما کاربران با ورود به صفحه متوجه میشوند که آنچه در جستجوها دنبال کردهاند، در این صفحه دیده نمیشود. نارضایتی کاربران یعنی گزارش شدن صفحه شما و از دست دادن مخاطبینتان!
7. Keyword Stuffing
موتورهای جستجو، رتبه وب سایتها را براساس رعایت اصول و روشهای سئو، استفاده مناسب از کلمات کلیدی و توانمندی شان در دیده شدن رتبه بندی میکنند. استفاده مکرر از کلمات کلیدی که متن، ادبیات و نوع رابطه اش با خواننده را تخریب میکند، به این معناست که شما یکی دیگر از تکنیکهای سئوی سیاه به نام Keyword Stuffing بکار بردهاید.
در صورتیکه موتورهای جستجو خطای شما را شناسایی کنند، نه تنها رتبه ای به دست نخواهید آورد که حتی وب سایتی بیارزش شناخته خواهید شد و به دلیل فریب دادن موتورهای جستجو و استفاده از روش های سئوی کلاه سیاه جریمههای سنگین در انتظارتان خواهد بود.
8. کیفیت پایین محتوا و کلیدواژه های نامناسب
آشنایان به روش های سئو به نگارش مقالات بلند گرایش دارند. هرچند متنهای بلند از رنکینگ بالاتری برخوردار بوده و بیشتر دیده میشوند، اما طویلنویسی با متنهای بیکیفیت، محتوایی ناکارآمد و کلیدواژه های نامناسب، عدم رضایت کاربران را به همراه خواهد داشت. استفاده از تکنیک طویلنویسی های بی محتوا و بی کیفیت، از تکنیکهای سئوی کلاه سیاه است که به زودی شما را به چالش خواهد کشاند.
9. محتوای تکراری
محتوای تکراری، از خطرناکترین تکنیک های سئوی سیاه است که کاملاً با روشهای سئو مغایرت داشته و عواقب سنگینتری در پی خواهد داشت.
کپی کردن محتوای وب سایت های معتبر و پربازدید دو جرم را همزمان خواهد داشت؛ یکی نقض قوانین کپی رایت، و دیگری نقض قوانین موتورهای جستجو.
توجه داشته باشید که برای پرهیز از متهم شدن به استفاده از تکنیک های سئوی سیاه، میتوانید از ابزارهای بررسی محتوا استفاده کنید تا محتوای شما با محتواهای تولیدشدهی پیشین تشابهی نداشته باشد.
10. اتوماسیون محتوا
در میان روش های سئوی کلاه سیاه، روشی سیاه وجود دارد که محتواهای پیشین را با تغییر کلمات و جمله بندی به محتوای جدیدی تبدیل میکند که در چنگ قانون موتورهای جستجو نمیافتد.
اما کاربرهای واردشده به وب سایت ها متون را خوانده و متوجه سرقت ادبی خواهند شد. گزارش کاربران موتورهای جستجو را متوجه کلاهبرداری انجامشده خواهد کرد. هرچند علم در حال پیشرفت است و همین موتورها نیز هر روز الگوریتم های خود را بهروزرسانی میکنند و به زودی بدون نیاز به گزارش کاربران، ترفند اتوماسیون محتوا و سایر تکنیک های سئوی سیاه را تشخیص خواهند داد.
11. کامنت اسپم
این تکنیک از تکنیک های سئوی سیاه بدین صورت است که افراد لینکهای خود را در کامنتهای صفحات دیگر ثبت میکنند. از آنجا که وب سایتها بخش نظرات و کامنت دارند و افراد مختلف میتوانند نظرات خود را در این بخش ها بگذارند، صاحبین وب سایتها، لینکهای خود را در بخش کامنتها میگذارند تا توسط موتورهای جستجو شناسایی شده و رنک بالاتری به دست بیاورند؛ اما اینگونه روش های سئوی مخرب باعث گزارش صفحه و افت آن خواهد شد.
تکنیک های سئوی سیاه بسیار متنوع هستند که توضیح موارد دیگر، این مقاله را به درازا خواهد کشاند، اما میتوان از تکنیکهای زیر نام برد:
- هک کردن
- کنترل خودکار محتوا
- Doorway
- گزارش کردن رقیب
- ارائه اطلاعات جعلی
- مزرعه لینک
- ایجاد صفحات اتوماتیک براساس کلمات کلیدی گوگل
- ایجاد بدافزارهایی مانند پیشینگ، تروجان ها، ویروس ها، باج افزارها و ...
- guest posting networks یا شبکههای ارسال پست به عنوان میهمان
- سوییچ یا تغییر صفحه
- اسپم های ارجاعی
- وبلاگ های اسپم یا Splogs
- ایجاد صفحات بسیار، با متن و محتوای کم و نامرتبط
- تکرار خدمات سایت های دیگر بدون هیچ افزونه و خلاقیتی
- سرقت ادبی متن های متا از سایر صفحات
گزارش استفاده از روش های سئوی کلاه سیاه از طریق Google webmaster tools انجام میشود؛ اما میبایست در انجام این کار دقت و بررسی همه جانبه داشت تا خود به سئوی کلاه سیاه متهم نشوید.
پیش از این، بسیاری از کمپانی های معروف و شناختهشدهی بینالمللی نیز از این روش های سئوی کلاهبردارانه و تکنیک های سئوی سیاه استفاده کردهاند که همگی دستگیر و مجازات شدهاند.
بنابراین، هوشیار باشید که کسب موفقیت کوتاه مدت به قیمت رسوایی و جریمه سنگین آینده تمام نشود.
پیامدهای استفاده از سئوی کلاه سیاه
به اختصار میتوان این نتایج را برای استفاده از تکنیک های سئوی سیاه برشمرد:
- کاهش رتبه
- مجازات از سوی موتورهای جستجوگر و عدم قابلیت دسترسی در جستجوها
- شناسایی شدن به عنوان اسپم و در لیست سیاه قرار گرفتن
در پایان باید گفت که هر کدام از سئوی کلاه خاکستری، سئوی کلاه سفید و تکنیک های سئوی کلاه سیاه که از آنها سخن به میان آمد، راهکارها و ترفندهایی برای پیشبرد مقاصد خود دارند، هر چند توضیح مربوط به روش های سئوی کلاه خاکستری و سئوی کلاه سفید، مقالهای اختصاصی میطلبد که جداگانه به آن خواهیم پرداخت.
اما در مورد سئوی کلاه سیاه توجه داشته باشیم که بار کج اگر به مقصد هم برسد، موقتی است، استفادهکنندگان از تکنیک های سئوی سیاه که از کاستیهای الگوریتم های گوگل استفاده میکنند، این بار را برای همیشه نمیتوانند به مقصد برسانند.
گزارش کاربران و بهروزرسانی الگوریتمها، این صفحات تبهکار مجازی را نابود خواهد کرد. رمز ماندگاری در درستکاری است!
User Review
Total Score
No Comment Post yet
Submit Comment
Your Score