گوگل چطور توانست با الگوریتم گوگل پاندا تجربه‌ی کاربران را بهبود بخشد؟

مدت‌هاست که هرکجا می‌خواهند موفق‌ترین شرکت‌های دنیا را مثال بزنند، نام «گوگل» از اولین نام‌هایی است که اغلب افراد در ذهن دارند. این موفقیت عوامل متعددی دارد که یکی از مهم‌ترین آن‌ها تلاشِ مستمر برای بالا بردن کیفیت تجربه کاربری در پلت‌فرم‌های مختلف و در صدر آن‌ها موتور جستجوی گوگل است. تعریف کردن الگوریتم‌هایی که هرچه بهتر بتواند محتوای مناسب را به کاربر برساند، از مهم‌ترین اقداماتی است که رضایت کاربران گوگل را تا حدی بالا برده که نمی‌توان هیچ موتور جستجویی را در حد و اندازه‌ی رقابت با گوگل دانست. الگوریتم گوگل پاندا یکی از همین الگوریتم‌هاست که در این مطلب کامل با آن آشنا خواهیم شد.

برای درک بهتر اهمیت الگوریتم گوگل پاندا و آشنایی با راه‌های رفع پنالتی الگوریتم پاندا شاید بهتر باشد یادآوری کنیم که همانطور که می‌دانید گوگل، اولین موتور جستجو در اینترنت نیست؛ پیش از گوگل هم چندین موتور جستجو وجود داشتند، اما تفاوت گوگل با رقبای قدیمی‌تر این بود که در انتخاب محتوایی که به عنوان نتیجه‌ی جستجو به کاربر نشان می‌داد، سختگیرانه‌تر عمل می‌کرد و محتواهای باکیفیت‌تر را بیشتر به کاربران نشان می‌داد. این کار نوعی پاداش برای سایت‌هایی محسوب می‌شد که محتوای مفید و غیرکپی  تولید می‌کردند.در همین راستا، الگوریتم گوگل پاندا تغییر بزرگی بود که گوگل در روند جست‌وجو به وجود آورد و عملاً رقبایش را از میدان به در کرد.

آیا الگوریتم گوگل پاندا اساسا نوعی جریمه است؟

باید به این موضوع توجه داشت که الگوریتم گوگل پاندا به خودی‌خود، نوعی جریمه (یا همان پنالتی) محسوب نمی‌شود که ما به دنبال راه‌های رفع پنالتی الگوریتم پاندا باشیم. «جان مولر» یکی از تحلیلگران ارشد گوگل که در انجمن‌ها (Forums) نیز بسیار فعال است، هر زمان که شخصی از واژه‌ی رفع پنالتی الگوریتم پاندا استفاده می‌کند، پاسخ می‌دهد الگوریتم گوگل پاندا (و حتی الگوریتم گوگل پنگوئن یا الگوریتم مرغ مگس خوار گوگل) اصلا پنالتی (جریمه) نیستند؛ بلکه از دید گوگل این‌ها تنها الگوریتم بهبود نتایج جستجو هستند.

چه چیزهایی در الگوریتم گوگل پاندا مورد توجه قرار گرفت؟

الگوریتم گوگل پاندا از سال 2011 که به طور عمومی منتشر شد و مورد استفاده قرار گرفت، تا امروز آپدیت‌های متعددی داشته که بتواند عملکردش را بهبود ببخشد؛ اما اساس کار این الگوریتم طبق آنچه که در وب سایت رسمی گوگل در همان سال منتشر شد، مبتنی بر 23 پرسش است. اگر برایتان جالب است بدانید این 23 پرسش تعیین‌کننده‌ی چه مواردی هستند و چطور می‌توان از آن‌ها در افزایش کیفیت محتوای وب‌سایتتان استفاده کنید، تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.

برخی از پرسش‌هایی که گوگل ادعا می‌کند هنگام نوشتن الگوریتم‌هایی برای ارزیابی محتوای یک وبسایت با هدف بهبود نتایج جستجو (مثل الگوریتم گوگل پاندا) از خود می‌پرسد، عبارتند از:

  • آیا می‌توان به اطلاعات ارائه شده در این مقاله اعتماد کرد؟
  • آیا این مقاله توسط یک متخصص یا علاقه‌مند که نسبت به موضوع آگاهی دارد، نوشته شده یا مطلبی با اطلاعات سطحی و کم‌عمق است؟
  • آیا سایت دارای مقالات تکراری یا مطالبی با موضوعات مشابه با تغییر جزئی در کلمات کلیدی کمی است؟
  • آیا می‌توانید اطلاعات کارت اعتباری خود را با اطمینان خاطر در این سایت وارد کنید؟
  • آیا این مقاله به خوبی ویرایش شده است، یا به نظر می‌رسد شلخته و عجولانه تولید شده است؟
  • آیا در این مقاله تبلیغات بیش از حد وجود دارد که باعث شود مطلب از مسیر محتوای اصلی منحرف شده یا موضوع اصلی را تحت تاثیر قرار دهد؟
  • آیا کاربران ممکن است از دیدن صفحات این سایت شکایت کنند؟

با این پیش زمینه، می‌توان حدس زد چه مواردی را باید هنگام تولید و توزیع محتوا در فضای وب رعایت کنیم تا وب‌سایتمان رتبه بهتری در جست و جوی گوگل داشته باشد.

رضایت کاربر نسبت به موتور جستجو در اولویت است!

نکته‌ی جالب توجه این است که گوگل در همین مقاله که در سال 2011 روی وبلاگ رسمی‌اش منتشر کرده تاکید کرده: بیشتر از آن که به دنبال منطبق کردن محتوای وب‌سایتتان با الگوریتم های گوگل باشید، سعی کنید این مدل سوال‌ها را از خودتان بپرسید تا بتوانید محتوای بهتری تولید کنید.

به‌هرحال کنجکاوی زیادی درباره‌ی الگوریتم گوگل پاندا و راه‌های رفع پنالتی الگوریتم پاندا وجود دارد. اگرچه خود کارشناسان دیجیتال مارکتینگ و گوگل توصیه می‌کنند برای الگوریتم‌ها از واژه‌ی پنالتی استفاده نکنیم اما به‌هرحال، آیتم‌هایی در الگوریتم گوگل پاندا وجود دارد که می‌تواند باعث افت شدید رنکینگ سایت شود و همین موضوع از بدترین انواع جریمه محسوب می‌شود!

راه‌های رفع پنالتی الگوریتم پاندا

چه مواردی را رعایت کنیم تا مجبور نشویم بعداً به دنبال راه‌های رفع پنالتی الگوریتم پاندا بگردیم یا اگر این پنالتی و جریمه اتفاق افتاد، بتوانیم دوباره سایت را بازیابی کنیم؟

1- پیش از هر چیز روی مخاطبان متمرکز شوید!

اگرچه بهبود سایت برای موتورهای جستجو در هنگام رتبه بندی وب‌سایت و ارزیابی میزان ترافیک سایتتان مهم است، اما وقتی محتوای خود را ایجاد می‌کنید، باید خوانندگان آن محتوا را در ذهن داشته باشید، نه الگوریتم گوگل پاندا یا ربات‌های موتور جستجو.

شخصی که به دنبال یافتن پاسخ سوالش به سایت شما می‌آید، اگر با انبوهی از کلمات کلیدی مواجه شود که به شکلی آزاردهنده در متن تکرار شده‌اند، یا لینک‌های بی‌ربط و سایر روش‌های قدیمی که اکثرا امروز با نام سئوی کلاه سیاه شناخته می‌شود را در متنتان ببیند، طبیعتاً به سرعت از سایت خارج می‌شود؛ اما در مقابل اگر محتوای ارزشمندی ببیند، نه تنها از آن استقبال می‌کند، بلکه ممکن است آن را با  اشخاص دیگری نیز به اشتراک بگذارد و به این ترتیب بازدید و ترافیک بیشتری بر روی سایتتان تجربه خواهید کرد.

هدف شما از تولید محتوا باید ارائه‌ی یک ارزش واقعی به مخاطبتان باشد. این تنها راه ایجاد روابط بلندمدت است و با گذشت زمان منجر به افزایش تعداد لینک‌ها به وب‌سایتتان از سوی دیگر وب‌سایت‌ها و شبکه‌های اجتماعی خواهد شد که همین موضوع در کنار بهینه سازی لینک های داخلی به نوبه خود به رنکینگ وب‌‌سایتتان هم کمک می‌کند.

2- محتوای کم‌کیفیتی که قبلا منتشر کرده‌اید را بهبود دهید!

نه تنها الگوریتم گوگل پاندا بلکه تمام الگوریتم های گوگل به طور مداوم به‌روز می‌شوند تا بهترین تجربه ممکن را برای کاربران ایجاد کنند. بنابراین، به جای تلاش برای یافتن تاکتیکهایی جهت سوءاستفاده از الگوریتم های گوگل باید تلاش خود را برای ایجاد محتوای بهتر انجام دهید.

اگر در وب سایت خود محتوای قدیمی دارید که به طور ضعیفی نوشته شده است یا پیوندهای مناسبی ندارند، باید آن محتوا را حذف کنید یا آن را به روز کنید تا مطابق با استانداردهای فعلی فضای وب باشد. اگر چندین پست وبلاگ با تعداد کلمات کم دارید، بهتر است که آنها را در یک پست وبلاگ جامع‌تر و طولانی‌تر ترکیب کنید تا در نهایت، پست ارزشمندتری داشته باشید.

محتوای باکیفیت (محتوای فاخر) به چه محتوایی اطلاق می‌شود؟

توجه داشته باشید که مسئله‌ی مهم، تعداد کلمات نیست. بلکه ارزش و غنای محتوای شماست. بنابراین، سعی نکنید مطالب بی‌محتوا و صرفا طولانی را روی وب‌سایت یا بلاگتان پست کنید. قطعا به خوبی می‌دانید که گوگل می‌تواند محتوای پرشده از کلمات کلیدی را تشخیص دهد و اگر کلمات کلیدی به طور طبیعی در محتوا توزیع نشده باشند یا بیش از اندازه به چشم بخورند، احتمالا جریمه خواهید شد!

شاید از خواندن چندباره‌ی جمله‌ی «محتوای باکیفیت تولید کنید» خسته شده باشید و هنوز تصویر دقیقی از «محتوای باکیفیت یا محتوای فاخر» در ذهن نداشته باشید. در واقع منظور از «باکیفیت»، محتوایی است که تا حد امکان، همه‌ی جوانب مرتبط با موضوع را پوشش دهد و برای استفاده‌ی کاربر نوشته شده باشد نه صرفا برای موتور جستجو!

برای نمونه، در همین مطلب که موضوع آن الگوریتم گوگل پاندا و راه‌های رفع پنالتی الگوریتم پاندا است، می‌شد بدون مقدمه به سراغ نکات رفت و آن‌ها را شبیه یک دستور العمل کوتاه پشت سر هم فهرست کرد. اما محتوایی که توضیحات شفافی درباره‌ی موضوع مورد نظر داشته باشد، هم برای کاربر و هم برای موتور جستجو در اولویت است.

3- حذف همه مطالب تکراری

اگر گوگل محتوای تکراری را در سایت شما تشخیص دهد، احتمال جریمه شدنتان بسیار افزایش می‌یابد. اگر چندین صفحه از یک محتوای تکراری دارید، برای حل این مشکل سه گزینه در اختیار شماست:

  • از یک ریدایرکت 301 برای نشان دادن اینکه کدام صفحه، صفحه اصلی است، استفاده کنید.
  • محتوای تکراری را به طور کامل حذف کنید.
  • متن را دوباره از نو بنویسید، به طوری که اصلا شبیه فرم اولیه‌اش نباشد.

مخاطبان به وب‌سایتهایی اهمیت می‌دهند که مطلب را خلاصه، گویا و بدون حاشیه‌ی اضافی بیان کنند، بنابراین، برای موتورهای جستجو نیز این مطالب ارزشمندند.

4- سرعت سایتتان را بهبود بخشید

باید رک و صریح گفت که بازدیدکنندگان وب‌سایت، منتظر بارگذاری وب‌سایت شما نمی‌مانند. در صورت کند بودن بارگذاری، گوگل هم در رتبه‌بندی، نمره‌ی خوبی به وب‌سایتتان نخواهد داد.  GTmetrix یک ابزار رایگان و عالی برای کمک به تجزیه و تحلیل سایت شما و ارائه پیشنهادهایی برای افزایش سرعت سایت شما است.

همانطور که خواندید، الگوریتم گوگل پاندا برخلاف اسم بامزه و دوست‌داشتنی‌اش، همانطور که باعث بهبود تجربه‌ی بسیاری از کاربران و بالاتر رفتن رنکینگ وب‌سایت‌های باکیفیت می‌شود، می‌تواند مشکلات جدی و عمیقی را برای وب‌سایت‌هایی با محتوا و تجربه کاربری ضعیف ایجاد کند. اگر هم کنجکاو بودید دلیل این نامگذاری را بدانید، باید بگوئیم که نام "پاندا" از  نام یکی از مهندسان شرکت گوگل به اسم Navneet Panda گرفته شده که این فناوری را ایجاد کرد تا گوگل بتواند این الگوریتم را ایجاد و پیاده سازی کند.

News source

2 August 2020 - 13:08

User Review

Total Score

No Comment Post yet

Submit Comment

Your Score