ابزارهای تحلیل سایت موجب سنجش نحوه عمکلرد وبسایت ها و ارائه اطلاعات دقیق در مورد روند دقیق رشد آنها میشوند. این ابزارها، نقش مهمی در ارزیابی سایت ها و اندازهگیری میزان ارزشمندیشان دارد؛ چرا که اگر چیزی را نتوان اندازهگیری کرد، ارزشی نخواهد داشت. این مصداق در دنیای مجازی نیز برقرار است. وبسایتهای شرکتی، فروشگاههای آنلاین، وبلاگهای شخصی، شبکههای اجتماعی و هر چیزی که در دنیای وب و طراحی سایت وجود دارد نیز به ابزارها و مترهایی جهت اندازهگیری و تعیین ارزشمندی آنها نیاز دارند. این مساله، با تحلیل و آنالیز سایت به جواب نهایی دست پیدا میکند. ابزارهای تحلیل سایت با بهرهمندی از هوش و دقت بالا، مسئولیت تحلیل و آنالیز سایت را به عهده میگیرند. استفاده از این ابزارها به جهتدهی دقیقتر مسیر رشد سایت و افزایش شتاب در این زمینه، کمک بسیاری میکنند. در این مقاله، به شناخت بیشتر ابزارهای تحلیل سایت خواهیم رسید.
چرا استفاده از ابزارهای تحلیل سایت مهم است؟
تمامی نبردهای امروز در بین شرکتها، سازمانها و افراد مختلف، به کسب رتبه بیشتر در گوگل خلاصه میشوند. پنجاه سال پیش، باور چنین چیزی بسیار سخت بوده است. اینکه کسب جایگاه در دنیای مجازی عظیمی که ساخته دست خودمان است، اعتباری بالا در دنیای واقعی به حساب آید. اما این امر در عصر امروز به واقعیت پیوسته است و به عنوان پدیدهای عادی به آن نگاه میشود. صدها هزار پدیده و مفهوم جدید در این دنیا ایجاد شده و گسترش یافتهاند. بازاریابی شبکه های اجتماعی، اینفلوئسرهایی با درآمدهای میلیونی، فروشگاههای آنلاین بینالمللی، هزینههای مختلف سفارش تولید محتوا و هزاران چیز دیگر از این فهرست بیانتها. جای گرفتن در موقعیتی مناسب بین شرکتکنندگان ماراتون وب، موفقیتی بزرگ است. از این رو، اهمیت ابزارهای تحلیل سایت در اینجا مشخص میشوند. درست مثل دوندهای که تمام توجهش معطوف به مسیر مسابقه و در کنار آن، به مربیان خود میباشد.
ابزارهای تحلیل سایت به مثابه کلینیکی در دنیای مجازی
تحلیل و آنالیز سایت میتواند برای سنجش میزان فاخر بودن محتوایی که برای وبسایت خود تولید میکنید به کار گرفته شود. هرچه محتوای تازهتری تولید کنید، لینک سازی های بهتری انجام دهید و از قوانین بهینه سازی موتورهای جستجو بهرهمند شوید، رتبه بهتری در گوگل کسب خواهید کرد. حال فرض کنیم که شروع به همه این کارها کردهایم. هر روز محتوای جدیدی آپلود میکنیم، لینکسازیها را انجام داده و تمام چراغسبزهای سئو را نیز دریافت میکنیم. حال، استفاده از ابزاری که بتوان میزان موفقیت را با آن سنجید، میتواند بسیار امیدوارکننده باشد! ابزارهای تحلیل سایت به همین منظور ایجاد شدهاند. ابزارهای تحلیل سایت با دقت بسیار بالای خود در تحلیل و آنالیز سایت به شما خواهند گفت که دقیقاً چه اتفاقی در سایت شما در حال وقوع میباشد. با دریافت آمار و ارقام عددی، خواهید توانست استراتژیها را به نفع آن تغییر داده یا تصمیم به ادامه همانها بگیرید.
دلایل استفاده از ابزارهای تحلیل سایت
- بهینه سازی عملکرد سایت
- بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو (SEO)
- بهبود نرخ تبدیل و افزایش مشتری
- بهبود طراحی UX تجربه کاربری
- بهینه سازی کلمات کلیدی
معرفی معروف ترین ابزارهای تحلیل سایت
با آگاه شدن از اهمیت ابزارهای تحلیل سایت قصد داریم به معرفی برخی از معروف ترین آنها بپردازیم. ابزارهای تحلیل و آنالیز سایت قادرند میزان پیشرفت سایتها از نقطهنظر سئو، جایگاه و رتبه کلمات کلیدی، میزان بازدید سایت و ... را اندازهگیری کرده و نشان دهند. این آمار و ارقام کمک خواهند کرد که بدانیم چه بخشهایی از مسیر را درست رفتهایم و کجاها به بیراهه کشیده شدهایم. با استفاده از ابزارهای تحلیل سایت که در ادامه خواهیم گفت، مسیر درست در رشد و ارتقای وبسایت خود را خواهیم یافت.
Google Search Console (گوگل سرچ کنسول)
اگر قرار باشد نظر شخص خاصی را در مورد مدل موی جدید خود بدانید، بهتر است از چه کسی بپرسید؟ واضح است؛ خود او! حال اگر بخواهید نظر گوگل را درباره وبسایتتان بدانید، بهترین روش چیست؟ باز هم جواب مشخص است. از خود گوگل بپرسیم! ابزارهای گوگل وب مستر قادرند اساس و ریشه جستجوی گوگل را آشکار سازند. استفاده درست از این ابزارها، دقیقترین روش برای تحلیل و آنالیز سایت میباشد. به عنوان مثال، ابزار Fetch as Google در عیبیابی سایت که در اثر ضعف سئو ایجاد شدهاند بسیار مفید است. این ابزار میتواند یک URL مشخص را درست همانطور که گوگل آن را میبیند به نمایش درآورد. تمرکز ابزارهای گوگل وب مستر بر تحلیل و آنالیز سایت توسط گوگل نهفته شده است. استفاده از Google Search Console رایگان میباشد.
Ahrefs
تخصص این ابزار در کلید واژه هاست. Ahrefs یک ابزار سئو آنالایزر حرفهایست که با محک زدن کل محتوای سایت، به تولید بهترین کلمات کلیدی و لینکها میپردازد تا کنترلی بهتر بر محتوای آن داشته باشید. این وب سایت دارای سه افزونه اصلی به نامهای Site Explorer، Content Explorer و Keywords Explorer میباشد که هر کدام وظیفه مشخصی را به عهده دارند.
- سایت اکسپلورر: مقایسه عملکرد تمامی وبپیجهای سایت
- اکسپلورر محتوا: تشخیص وبپیجهایی که عملکرد بهتری بر اساس کلمه کلیدی داشتهاند.
- اکسپلورر کلمات کلیدی: مشخص کردن حجم ماهانه سرچها و میزان کلیک از طریق کلمات کلیدی
استفاده از این ابزار برای آنالیز سایت به شما این امکان را خواهد داد که عنوان کلمه کلیدی اصلی مورد نظرتان را پیدا کنید. این کلید واژه، کلیتر بوده و حجم بیشتری از سرچها را به خود اختصاص میدهد. از این جهت، یافتن این کلید واژه، باعث جهش در ارتقای سئوی سایت خواهد شد. هزینه استفاده از Ahrefs، ۹۹ دلار در ماه میباشد.
Woorank
Woorank ابزاری جهت بررسی سئو وب سایت میباشد. این ابزار با تحلیل و آنالیز سایت میتواند فرصتهای بهینه سازی سایت را برای کسب و کارها نمایان کند. خروجی تحلیلهای این سایت، شامل نتیجه تلاشهای انجامشده در جهت بهینه سازی سئو سایت، شبکه های اجتماعی و ... میباشد. گزارشهای این سایت شامل ۸ بخش مجزا است: چکلیست مارکتینگ، سئو، موبایل و تبلت، کارآمدی و عملکرد، تکنولوژی، شبکههای اجتماعی، محلی (Local)، بازدیدکنندگان. استفاده از سرویسهای این سایت در دو هفته اول رایگان میباشد. بعد از آن با توجه به نوع سرویس درخواستی، هزینهای بین ۴۹ تا ۱۴۹ دلار در ماه باید پرداخت کنید.
Website Grader Hubspot
وبسایت گریدر هاباسپات از ابزارهای تجزیه و تحلیل سایت میباشد که گزارشهای شخصیسازی شده را بر طبق معیارهایی خاص برای وبسایت شما ارائه میکند. این معیارها عبارتند از:
- عملکرد سایت: آنالیز سایز و اندازه سایت، درخواستها و تیکتها، سرعت و متریکهای سئو
- کیفیت در صفحه موبایل: بررسی تنظیمات سایت جهت تحلیل میزان انطباق سایت با صفحات گوشیهای هوشمند
- سئو: مشخص کردن اینکه سایت شما تا چه اندازه توسط رباتها و نیروی انسانی به راحتی سرچ میشود. تشخیص این موضوع با توجه به موضوعات سایت و توضیحات متا انجام میگردد. تسلط به اصول سئو و استفاده از تجربیات شرکت تولید محتوا حرفه ای میتواند در این زمینه بسیار مفید باشد.
- امنیت: جلب اعتماد از این نظر که سایت شما برای کاربران امن بوده و خطری را ایجاد نمیکند. مواردی مثل داشتن گواهینامه SSL از جمله این موارد است.
با داشتن یک آدرس ایمیل و URL سایت، در چند لحظه خواهید یافت که سایت شما از صفر تا ۱۰۰ دارای چه امتیازی است. استفاده از بخشهایی از این ابزار رایگان بوده و برای دسترسی به برخی پلنها لازم است که اعتبار آن را خریداری نمایید.
Check My Links
Check My Links یک وبسایت خارجی میباشد که تمرکز وظایف آن بر بهینه سازی لینک ها قرار دارد. این ابزار، تحلیل و آنالیز سایت را با حصول اطمینان از کارکرد صحیح تمامی لینکهای موجود در سایت انجام میدهد. Check My Links قادر است لینکهای خراب و از کار افتاده را شناسایی کرده و گزارش اصلاح آنها را ارسال نماید. در این وبسایت، نتیجه تحلیل لینکها بدین صورت خواهد بود: لینک های سالم با رنگ سبز و لینکهای ناسالم با رنگ قرمز هایلایت میشوند. همچون بسیاری دیگر از ابزارهای تحلیل سایت، استفاده از این ابزار نیز رایگان میباشد.
Buzz Stream
باز استریم را میتوان یکی از ارزانترین ابزارهای تحلیل سایت در نظر گرفت. فعالیت این ابزار بر ساخت لینک متمرکز است. استفاده از بک لینک ها جهت رسیدن به رتبه خوب در گوگل، امری بسیار حیاتی است. Buzz Stream قادر است افرادی مناسب شما پیدا کند، محتوایی مفید برای ایمیل مارکتینگ پیشنهاد دهد و مشخص کند هر کدام از ورودیهای شما از طریق چه لینکی به سایت شما راه یافتهاند.
GTMetrix
استفاده از GTmetrix در زمانهایی که میخواهیم گزارشی همهجانبه از تحلیل سایت خود دریافت کنیم، کارآیی بسیاری خواهد داشت. جی تی متریکس از ابزارهای رایگان تحلیل سایت بوده که آنالیز سایت را با بهرهگیری از Goolge Page Speed و YSlow انجام میدهد. جی تی متریکس با تعیین نمرات برای وبپیجهای شما، پیشنهاداتی را برای رفع اصلاحات و بهینه سازی سایت مطرح میکند. میدانیم که رفع مشکلات بارگذاری وبسایت در بهبود رتبه سایت، نقش کلیدی دارد. جی تی متریکس که یکی از سرویسهای مشترک یاهو و گوگل است، ابزاری مفید برای این کار است. راهکارهایی که جی تی متریکس ارائه میکند، معمولاً راهکارهایی هستند که در طول زمان دارای پایداری باشند.
User Review
Total Score
No Comment Post yet
Submit Comment
Your Score