محتوای تولید شده توسط کاربران، اصطلاحی است که با نمونههای عملی شدۀ آن بارها روبرو شدهایم. مواجه شدن با محتوای تولیدی کاربران به شکلهای مختلفی صورت میگیرد. وقتی کامنتهای کاربران یک سایت به حدی زیاد میشود که اهمیت تازهای پیدا میکند با نوعی از محتوای تولید شده توسط کاربر روبرو هستیم. انتشار عکسها و تصاویر برند پوشاک با هشتگهای آن توسط کاربران نیز نمونهای دیگر از این نوع محتواها است. همچنین، استفادۀ سایتهای خبری از شهروندان برای تولید محتوای خبری نیز از همین دسته است.
با همین چند مثال مختصر میتوانیم تا حد زیادی از چیستی محتوای تولید شده توسط کاربر آگاه شویم. تا دو دهۀ پیش، ارتباط رسانههای مختلف با مخاطبان یکطرفه بود. بیشتر ارتباط دوطرفه نیز از نوع تماسهایی بود که از طرف رسانهها صورت میگرفت. به عبارت بهتر، دیواری بین تولیدکنندگان و مصرفکنندگان محتوا وجود داشت.؛
به این معنا که عدهای صرفاً تولیدکننده بودند و عدۀ دیگر مصرفکننده. اما اکنون شرایط متفاوت از گذشته پیش میرود. همۀ افراد دسترسی به ابزارهای تولید محتوا دارند. چنانچه با این ابزارها آشنایی ندارید، مقاله معرفی ابزارهای تولید محتوا با گوشی را مطالعه کنید. به همین دلیل میتوان محتوای تولیدی کاربران را در جایجای صفحات وب یافت.
تعریفهایی که از محتوای تولیدی توسط کاربران شده است شامل مفاهیم گستردهتری است؛ برخی از منابع تا حدی پیش رفتهاند که ثبت امتیاز زیر محصولات سایتهای فروشگاهی را نیز از این جنس میدانند. کامنتهایی از نوع تمجید، تشکر و تعارفات در شبکههای اجتماعی نیز از همین جنس هستند. با این حال، لازم است برای درک بهتر UGC آن را مقداری محدودتر کنیم.
یک محتوای تولیدی توسط کاربران باید سه ویژگی زیر را داشته باشد:
محتوای تولیدی کاربر
اگر قصد فعالیت در حوزۀ UGC دارید، لازم است زیرساخت مناسب آن را برای تولید محتوا توسط کاربران فراهم نمایید. بنا به تشخیص خودتان، ممکن است از مخاطبان بخواهید که از زیرساختهایی که در اختیار خودشان است، استفاده کنند یا اینکه تصمیم میگیرید که زیرساختهای مطلوب را در اختیار آنان قرار دهید.
بگذارید این مورد را با یک مثال روشن کنیم. منظور از زیرساخت، امکاناتی است که در اختیار کاربر قرار میگیرد. به عنوان مثال، وقتی یک سایت، فضایی را برای کامنتگذاری مخاطبان فراهم میکند؛ یعنی زیرساخت لازم برای تعامل با کاربران را فراهم کرده است.
در برخی موارد ممکن است کسب و کار یا برند مورد نظر از کاربران بخواهد که زیرساختهای خودشان را در این زمینه به کار بگیرند. به عنوان مثال، وقتی یک رستوران از مشتریان خود میخواهد که عکس غذاها را با هشتگ خاصی در شبکههای اجتماعی منتشر کند، از زیرساختهای موجود استفاده کرده است. در چنین حالتی، رستوران سعی کرده است از زیرساختهای همگانی موجود برای تعامل با کاربران خود استفاده کند. چیزی که در این روزها بیشتر شاهد آن هستیم، تولید محتوا توسط کاربران در شبکهای نظیر اینستاگرام است. نمیتوان دربارۀ اهمیت و کارآیی این دو نظر قطعی داد؛ به عبارتی، کار استراتژیست محتوا این است که در این باره تصمیم بگیرد.
به عنوان استراتژیست محتوا ممکن است تصمیم به استفاده از محتوای تولید شده توسط کاربران بگیرید. علاوه بر این، ممکن است به عنوان بازاریاب محتوا تصمیم به استفاده از UGC برای به دوش کشیدن بار کمپینهای تبلیغاتی خود بگیرید.
با این حال، لازم است فاکتورهای مهمی را در این زمینه در نظر داشته باشید؛ اینکه استفاده از UGC چه مزایایی را در پی دارد. در ادامه، به مرور برخی از مهمترین مزایای آن پرداختهایم.
تولید محتوا تصویری
استفاده از UGC به منظور جلب اعتماد مشتریان برای فروش آنلاین محصولات و خدمات میتواند بسیار موثر باشد. همۀ ما در هنگام خرید از فروشگاههای آنلاین، بخش دیدگاهها و نظرات مشتریان را مرور میکنیم؛ چرا که مخاطبان همواره به حرفها و دیدگاههای مشتریان شبیه خودشان بیشتر اعتماد میکنند. از این رو، بسیاری از فروشندگان سعی دارند با وضع شرایط کامنتگذاری و Review گذاشتن، مشتریان بیشتری را متقاعد کنند.
درگیر کردن مخاطب، یکی دیگر از اهداف تولید محتوا توسط کاربر است. به این معنا که مخاطب، مقداری از وضعیت منفعل خود فاصله گرفته و نقش فعال خود را آغاز کند. تولید محتوا توسط کاربر باعث میشود تا انفعال او از بین برود. درگیر شدن مخاطب با موضوعی که در وبسایت مطرح شده، منجر به تعامل بیشتر او با برند شما خواهد شد.
تولید محتوا توسط کاربر یا UGC یکی از راههای موثر و ارزشمند به منظور شناخت بهتر مشتریان و سلیقۀ آنهاست. مثلاً یک فروشگاه لباس از مشتریان خود میخواهد که لباسهای خریداری شده را پوشیده و عکسی از آن را برایشان بفرستند.
در این حالت، فروشگاه متوجه میشود که لباسهای آنان بیشتر با چه لباسهایی ست میشود. این اتفاق باعث میشود که فروشگاه امکانات بیشتری برای توسعۀ سبد محصولات یا اصلاح آن داشته باشد.
UGC به دو شکل میتواند به بهبود رتبۀ سئو کمک کند. در صورتی که UGC به شکل یک مقالۀ مستقل منتشر شود، میتواند با ایجاد بکلینک و ترافیک طبیعی به بهبود رتبۀ سئوی سایت کمک کند. از آن طرف، اگر محتوای تولیدی توسط کاربر در قالب کامنت باشد، میتواند به غنی شدن محتوای موجود در URL مورد نظر کمک نماید. همچنین، افزایش حجم مطلب منجر به کاهش نرخ پرش سایت نیز خواهد شد.
تولید محتوا توسط کاربران
طبیعی است که حضور در چند پلتفرم مختلف میتواند به رشد بیشتر کسب و کار و ارتقای برند شما کمک کند. فرض کنیم چند سال از فعالیت شما در اینستاگرام گذشته و مخاطبان زیادی یافتهاید؛ حال، به تازگی وبسایت خود را راه انداخته و قصد رشد دادن آن را دارید؛ اگر از مخاطبان اینستاگرام خود بخواهید به یکی از پستهای اینستاگرام شما سر زده و کامنتی زیر آن بگذارند، میتوانید انتظار رشد در اینستاگرام را داشته باشید. البته که رشد موازی در چند پلتفرم مستلزم برنامهریزی منظم و دقیق است.
بیشتر بخوانید: همه چیز درباره تولید محتوا برای اینستاگرام
با در نظر داشتن همۀ مزایای UGC نمیتوان گفت که این اقدام خالی از خطا، نقطه ضعف و تهدید است. بنابراین، لازم است که استراتژیست محتوا با در نظر داشتن همۀ احتمالات پیرامون آن، برنامهای تبیین کند که موانع موجود بر سر آن را از میان بردارد. با این حال، باید توجه داشت که استفادۀ حرفهای و برنامهریزی شده از توان تولید محتوای کاربران میتواند سهم بسزایی در پیشرفت برند شما داشته باشد.
میتواند باشد!
استفاده از تولید محتوای تولیدی کاربر، میتواند به سادگی منجر به بروز چالشهای حقوقی جدی برای کسب و کارها شود. هر ساله، نمونههای متعدد و مختلفی از شکایات و دعاوی حقوقی را میبینیم که شرکتها را متحمل هزینه و خسارت زیادی میکند. به همین دلیل است که تیمهای قدرتمندی برای نظارت و کنترل بر محتوهای تولیدی گماشته شدهاند.
این مطلب چقدر برایتان مفید بود؟
برای امتیاز دادن بر روی ستاره ها کلیک کنید!
میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد آراء 0
تاکنون هیچ ستاره ای نداده اید! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهد.