لینک سازی داخلی سایت یکی از مهمترین مواردی است که در سئو سایت باید به آن توجه شود. با این وجود، بسیاری از افراد از اهمیت و تأثیر این تکنیک غافل شده و تنها به دنبال لینک سازی خارجی برای سایت هستند. به همین علت و با توجه به اهمیت سئو در دیجیتال مارکتینگ، در این مقاله، قصد داریم پرسش لینک سازی داخلی سایت چیست؟ را بررسی کنیم و تأثیر لینک داخلی در سئو و نحوه لینک دهی داخلی را به شما عزیزان آموزش دهیم. همراه ما باشید.
لینک دهی داخلی یا خارجی، یکی از مهمترین فاکتورهای سئو در نظر گرفته میشود؛ چرا که همواره توسط خزندههای گوگل ردیابی شده و ذخیره میشوند.
بنابراین، میتوان گفت هرچه لینک سازی داخلی سایت و یا لینکدهی خارجی، اصولیتر انجام شده باشد، اعتباری که گوگل برای هر یک از آنها در نظر میگیرد، بیشتر خواهد بود. پس اگر میخواهید توجه الگوریتم رتبه دهی گوگل، Page Rank، را به سایت خود جلب کنید، بهتر است که با طریقه لینک سازی آشنا شوید.
قبل از آنکه به آموزش لینک سازی داخلی بپردازیم، بهتر است تعریف مختصری در مورد لینک سازی داخلی سایت و تفاوت آن با لینک سازی خارجی در اختیارتان قرار دهیم. به طور کلی، هدف از تمامی لینکها، چه داخلی و چه خارجی، هدایت کاربر تنها با یک کلیک از یک صفحه به صفحه دیگر است.
در صورتی که لینک قرار داده شده، کاملاً با دامنه سایت مبدأ، متفاوت باشد، لینک ایجادشده اصطلاحاً خارجی است. با استفاده از این نوع لینکها، اعتبار دامنه سایت تا حدی افزایش پیدا میکند و مسلماً زمانی که اعتبار صفحه و دامنه سایت شما افزایش پیدا کند، شانس اینکه جز نتایج اولیه گوگل هم باشید، بیشتر میشود.
اما اگر لینک ایجاد شده، مشابه با دامنه اصلی سایت شما باشد، لینک دهی داخلی انجام شده است.
لینک دهی داخلی
به نکات زیر توجه کنید:
در بسیاری از مواقع، برای ارائه اطلاعات تکمیلی به مخاطب، نیاز است که وی را به مطلب دیگری در سایت خود ارجاع دهید. لینک دهی داخلی دقیقاً همان چیزی است که به آن نیاز دارید؛ چرا که با استفاده از این تکنیک، نه تنها پاسخ سؤال مخاطب را به بهترین شکل ممکن دادهاید، بلکه انسجام و هدفمندی بین مطالبی که در سایت قرار دادهاید را به وی نشان میدهید.
یکی از اهداف سفارش تولید محتوا، طولانی کردن زمان ماندگاری کاربر در سایت است. همانطور که حتماً میدانید، مدت زمانی که کاربر در سایت شما سپری میکند (Dwell Time)، یکی از فاکتورهای مهم سئو است.
به عبارت دیگر، هرچه که این زمان طولانیتر باشد، اعتبار سایت و مطالب ارائهشده، از نظر گوگل بهتر میشود.
یکی از مهمترین مواردی که در ساخت سایت باید به آن توجه شود، ناوبری و کاربری آسان است. به عبارت دیگر، کاربر باید بتواند در کوتاهترین زمان، مطلبی که به آن نیاز دارد را پیدا کرده و از آن استفاده کند.
با استفاده از لینک سازی داخلی سایت، شما میتوانید هر آنچه که مخاطب به آن نیاز دارد را تنها با یک کلیک در اختیارش قرار دهید.
در صورتی که قصد دارید مخاطب بعد از مطالعه محتوای شما، اقدام به انجام کاری، نظیر خرید از سایت کند، باید گزینهای به نام فراخوان به عمل یا Call to action در اختیار وی قرار دهید. به عنوان مثال، از بلاگ به صفحه محصولات هدایتش کنید.
رعایت یکی از مهمترین معیارها و اصول سئو، یکی از اهداف لینک دهی داخلی است. بنابراین، در صورتی که طریقه لینک سازی به درستی انجام شود، با سه مزیت اصلی و مهم زیر برای وب سایت شما همراه خواهد بود:
گوگل برای پاسخ به سؤالات کاربران، از یک لیست محتوا استفاده میکند که همواره در حال بهروزرسانی است. اما شاید این سؤال برای شما مطرح شود که مطالب جدید، چگونه وارد فهرست پیشنهادی گوگل میشوند؟ خب، پاسخ این سؤال خزندهها هستند. خزندهها، همواره در حال سر زدن به تمامی صفحات موجود در وب هستند تا مطالب را بررسی کرده و ایندکس کنند.
زمانی که شما از شبکهای از لینکها استفاده کنید، در واقع، به این خزندهها کمک میکنید تا محتوای جدید شما را سریعتر شناسایی کرده و ایندکس کنند؛ چرا که لینکهای قبلی، قبلاً توسط گوگل بررسی و ایندکس شدهاند و از طریق همین لینکها، خزندهها لینک جدید شما را پیدا میکنند.
لینک سازی داخلی سایت در بهبود رتبه کلی سایت، تأثیر چشمگیری دارد، خصوصاً اگر با درنظر داشتن یک کلمه کلیدی خاص، انجام گردد. بنابراین، میتوان گفت که لینک داخلی در سئو تأثیر بسیار مثبتی دارد و موجب افزایش اعتبار دامنه سایت میشود.
البته لازم به ذکر است که طریقه لینک سازی در نتیجه نهایی بسیار مؤثر است. به عنوان مثال، کلمه یا کلماتی که برای قرار دادن لینک انتخاب میکنید، میتوانند شما را به هدف نزدیک و یا دور کنند.
بنابراین، به عنوان یک نکته مهم در آموزش لینک سازی داخلی به خاطر داشته باشید که متن لینکشده در رتبه گرفتن سایت، تأثیر به سزایی دارد.
لینک دهی داخلی دارای مزایای زیادی است که یکی از مهمترین آنها، تغییر رفتار کاربر در سایت است. زمانی که شما مجموعهای از لینکهای مرتبط با هم را در یک صفحه در اختیار کاربر قرار میدهید، شانس اینکه وی زمان بیشتری را در سایت سپری کند را افزایش میدهید.
علاوه بر این، زمانی که مخاطب مشغول بازدید از لینکهای مختلف شود، نرخ تعامل وی با سایت شما افزایش یافته و مجدداً موجب بهبود سئو سایت میشود.
افزایش نرخ تعامل کاربر با سایت
در بخش قبل، به مزایای لینک سازی داخلی سایت اشاره کردیم. اما به خاطر داشته باشید، همانطور که چندین بار در طی مقاله بیان کردیم، طریقه لینک سازی و استفاده از روشهای اصولی لینک دهی داخلی در نتیجه نهایی مؤثر است.
لینک دهی داخلی و خارجی در حال حاضر، با برخی از تکنیکهای سفید و سیاه انجام میشوند. تکنیکهای سیاه، شاید در مدت زمان کوتاهی نتیجهبخش باشند، اما در درازمدت قطعاً به اعتبار سایت شما لطمه بزرگی وارد میکند. به همین خاطر، بهتر است که صبور باشید و بهترین و اصولیترین طریقه لینک سازی را انتخاب کنید.
یکی از مهمترین مواردی که در آموزش لینک سازی داخلی باید به آن دقت داشته باشید، این است که هدف نهایی شما از انجام لینک سازی داخلی سایت چیست.
به عنوان مثال شما قصد افزایش نرخ کلیک را دارید یا میخواهید شرایط کلی سایت بر روی یک کلمه کلیدی خاص بهبود پیدا کند. این گام، مهمترین مرحله در هر اقدامی است که در حوزه یکی از شاخههای دیجیتال مارکتینگ باید به آن پرداخته شود. بنابراین، بعد از آنکه هدف را به صورت مشخص و واضح تعیین کردید، میتوانید از آموزش مرحلهبهمرحلهای زیر استفاده کنید:
انتخاب متن مرتبط با لینک اولین مرحلهای است که در اصول و طریقه لینک سازی باید به آن توجه کنید. به خاطر داشته باشید که بهبود تجربه کاربری، هدف از انجام لینک سازی داخلی سایت است. بنابراین، به اصلا از متنهایی که به هیچ عنوان با موضوع صفحه مد نظرتان ارتباط ندارند، استفاده نکنید (در همین راستا، مقاله انکر تکست و اهمیت آن در سئو قابل مطالعه میباشد).
قطعاً برای هر وب سایتی، تعدادی کلمه کلیدی اصلی وجود دارد که سایت باید با جستجوی آنها، به مخاطب پیشنهاد داده شود. در این شرایط، در آموزش لینک سازی داخلی به افراد توصیه میشود که از کلمه کلیدی هدف به همراه لینک سایت استفاده شود.
هیچ قاعده کلی برای تعداد لینک دهی داخلی وجود ندارد. اما بر اساس تجربه میتوان گفت که برای یک محتوای 1000 کلمهای، بهتر است که حداکثر از 6 لینک مرتبط با موضوع استفاده شود.
در آخر، مهمترین نکتهای که در خصوص آموزش لینک سازی داخلی باید به آن اشاره شود، تولید محتوای با کیفیت است.
اگر در متن فعلی که مخاطب در حال مطالعه آن است، غلطهای نگارشی به وفور پیدا شود، قطعاً مخاطب میل و رغبت خود را برای مطالعه سایر مقالهها از دست میدهد. بنابراین، در صورتی که قصد دارید از مزایای بازاریابی محتوا و همچنین، لینک سازی داخلی سایت بهرهمند شوید، در انتخاب شرکت تولید محتوا دقت کنید.
از انواع لینک سازی داخلی سایت می توان اشاره کرد به:
در سیستم وردپرس با استفاده از افزونه یا پلاگین Automatic SEO Links میتوان کلمات کلیدی معرفی کرد و هر زمانی که در یک متن از آن کلمات استفاده شود، به صورت اتومات به صفحه هدفی که انتخاب شده، لینک داده میشود.
برای نمونه، اگر در این افزونه کلمه کلیدی “سفارش تولید محتوا” را قرار دهیم و در وب سایت دنیپر از این کلمه کلیدی استفاده کنیم، به صورت اتوماتیک، به صفحه https://deniper.com/ لینک داده خواهد شد.
البته این نوع لینک سازی از طریق کد نویسی برای وب سایت هایی که برنامه نویسی میشوند، نیز قابل اجراست. بدین ترتیب، کاربر با استفاده از ویژگی لینکدهی داخلی، میتواند به سایر مطالبی که مرتبط با موضوع مطالعهاش باشد، دسترسی پیدا کند و در نتیجه، زمان بیشتری در سایت باقی بماند.
لینک سازی دستی بدون استفاده از هیچ افزونه یا کدنویسی انجام میشود؛ به این صورت که موقع نگارش یک مقاله، آن را به سایر مطالب سایتتان که به لحاظ موضوعی مرتب هستند، لینک میدهید. بنابراین، به کار خود میفهمانید که درباره موضوعی که در حال مطالعهاش است، مطالب بیشتری در سایت وجود دارد که برای او قابل دسترس هستند.
این نوع از لینک سازی داخلی، تاثیر بسزایی بر روی نتایج گوگل و بازدید کاربر از صفحات یک سایت دارد؛ زیرا به صورت دستی و هدفمند انجام شده و کاری رباتیک نیست.
لینک سازی تصاویر با استفاده از تگ Alt برای معرفی تصاویر و موضوع آنها به گوگل مورد استفاده قرار میگیرد و برای سئوی سایت به شدت مفید است. تگ Alt کمک میکند که اگر تصویری برای کاربران لود نشد، از طریق متنی که برای این عکس نوشته شده، کاربران به وب سایت شما و موضوع مدنظرشان دست یابند.
گذاشتن توضیحات یا تگ Alt برای تصاویر، به موتور جستجو میفهماند که این تصویر در ازای سرچ چه کلمات کلیدی باید نمایش داده شود و موضوع آن چیست.
قابل توجه است که لینک سازی از طریق تصاویر به اندازه سایر روش ها، موثر نخواهد بود، اما انجام آن، در زمینه سئوی داخلی (On Page Seo) ضروری است.
لینک سازی تصاویر
اصلیترین صفحه در هر وب سایتی، صفحه اصلی یا صفحه خانه است که اگر صرفا برای افزایش فروش و سودآوری طراحی شود و تجربه کاربری و رابط کاربری در آن رعایت نگردد، نمیتواند ارتباط موثری با کاربران برقرار کند و سبب نابودی سایت میشود.
در سئو نیز صفحه اصلی یک وب سایت و لینک هایی که در آن قرار میگیرد، از اهمیت بالایی برخوردار است. صفحه اصلی هر سایت باید ساختاریافته و دارای بخشبندیهای مشخص باشد (مانند بخش منوها شامل “درباره ما”، “تماس با ما”، بخش هدر و فوتر و …) که هر یک میبایست صفحهای مخصوص به خود داشته و البته بخش هدر و فوتر در تمامی آنها ثابت باشد. تکرار لینک های موجود در هدر و فوتر در تمامی صفحات سایت، سبب میشود تا اعتبار صفحه اصلی یک وب سایت به لینک های داخلی آن معطوف گردد.
برای لینک سازی در بخش منوها، لازم است ابتدا تمامی کلمات کلیدی هدف وب سایت خود را بشناسید و برای هر یک یک صفحه مجزا یا لندینگ پیج ایجاد کنید. کلماتی که در قسمت منو استفاده میشوندف تاثیر زیادی در سئو دارند و گوگل توجه بیشتری به آنها نشان میدهد؛ به این علت که اینها کلماتی هستند که اگر درست انتخاب شوند و در قسمت منو، جای درستی قرار بگیرند، بیشترین ورودی را برای سایت خواهند داشت.
لینک سازی در بخش منوها
بسیاری از افراد، با روند تعیین استراتژی لینک سازی داخلی سایت و تاثیر لینک داخلی در سئو به روش درست آشنایی ندارند.
به عنوان مثال، نمیدانند که باید از کدام لینکهای موجود در سایت، برای لینک دادن به محتوایی که آماده شده، استفاده کنند؛ چرا که از قبل تقویم محتوا نداشته و ارتباط بین محتواها را به درستی نمیدانند. سادهترین روشی که ما می توانیم برای بهینه سازی لینکهای داخلی به شما آموزش دهیم این است که از دستور زیر برای پیدا کردن لینکهایی که به محتوای شما مرتبط هستند، استفاده کنید. به عنوان مثال تصور کنید که محتوای شما در مورد موضوع بک لینک است. در گوگل، عبارت زیر را وارد کنید:
site:deniper.ir بک لینک
با انجام این کار، فهرستی از لینکهایی که با محتوای شما مرتبط هستند، نمایش داده میشود. میتوانید از هریک که بازدید و اعتبار بهتری از نظر گوگل دارند، استفاده کنید.
آموزش ساخت لینک داخلی در سئو
در این مقاله، سعی کردیم تا حد زیادی با آموزش لینک سازی داخلی همراه شما باشید. امیدواریم با استفاده از مطالبی که در خصوص اهمیت لینک داخلی در سئو بیان کردیم، بتوانید از این تکنیک سئو به بهترین شکل برای افزایش آمار بازدید سایت، بهبود رتبه سایت و … استفاده نمایید.
این مطلب چقدر برایتان مفید بود؟
برای امتیاز دادن بر روی ستاره ها کلیک کنید!
میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد آراء 0
تاکنون هیچ ستاره ای نداده اید! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهد.