این روزها یکی از تخصصیترین و جذابترین مباحث در دنیای تبلیغات، رنگها هستند. روانشناسی رنگ در دنیای تبلیغات موضوع به ظاهر سادهای است که پیچیدگیهای خاص خود را دارد. تاثیر رنگ در تبلیغات و بازاریابی تاحدی است که عدم توجه به آن منجر به شکست پروژهها خواهد شد.
پس اگر شما نیز علاقهمند به کشف راز و رمز روانشناسی رنگ در تبلیغات هستید و قصد دارید تاثیر رنگ در تبلیغات و بازاریابی را کشف کنید، در ادامه همراه ما باشید!
ابتدا بهتر است بدانید که تاثیر رنگها در تبلیغات و بازاریابی، از کجا نشأت میگیرد. روانشناسی رنگ به احساس ما نسبت به رنگها گفته میشود. احساساتی که از دوران کودکی در انسان شکل میگیرد و تا سنین بزرگسالی ادامه پیدا میکند. جالب است که بدانید، رنگها هر کدام جسم خاصی را در ذهن ما تداعی میکنند؛
به عنوان مثال رنگ قرمز، ماشینهای آتش نشانی را تداعی میکند، رنگ زرد تداعی کننده خورشید و نور انرژی بخشی آن است و رنگ سبز نیز، حسی از طبیعت و برگها را یادآوری میکند. هرچند تاثیر رنگ در هر ملیت و فرهنگ نیز متفاوت است؛ برای مثال رنگ صورتی در آمریکا تداعی کننده شاهزاده خانمها و رقصندههای باله است، درحالیکه رنگ صورتی در میان ژاپنیها لطافتی مشابه با شکوفههای گیلاس است!
انتخاب رنگ سفید برای روپوش پزشکی نیز، به دلیل حس امنیت و آرامشی است که در بیمار ایجاد میکند. پس طبیعی است که اهمیت روانشناسی رنگ در تمام لایههای زندگی ما ملموس است. نکته مهم در تبلیغات و بازاریابی، وفاداری به رنگ است. در واقع شما زمانی میتوانید تاثیر رنگ در تبلیغات و بازاریابی را لمس کنید که وفادار به آن بمانید. برندسازی با رنگ سازمانی، ریشه در همین وفاداری دارد.
ماندگاری برند در ذهن فرد با روانشناسی رنگ ها
جالب است بدانید که از نظر فنی، هنر و علم در زمینه رنگها به ما میگوید که چطور میتوانید رنگها را در کنار هم قرار دهید تا بهترین و زیباترین ترکیب ها را ایجاد کنید. از این رو طراحان امروزی بیشتر با مدل رنگی مواد چاپی CMYK و مدل رنگی مواد دیجیتال RGB سر و کار دارند. انتخاب هر کدام از این مدلها برای طراحی باید متناسب با نوع تبلیغات و حوزه نشر آن صورت پذیرد.
از نظر روانشناسی ترکیب رنگها میتواند حالات و احساسات را در مخاطب برانگیزد. در نظر گرفتن هارمونی رنگها یا تضاد آن در زمان قرار گرفتن در ترکیب یک تبلیغ، موضوعی تخصصی است که با دید طراح تعیین میشود. روانشناسی رنگ در دنیای تبلیغات میتواند در ذهن مخاطب اعتماد، صمیمیت و انگیزه ارتباط را ایجاد کند. درحالیکه بدون درنظر گرفتن روانشناسی رنگ در تبلیغات، میتوان بهترین پیام تبلیغاتی را تبدیل به کم اثرترین پیام کرد!
اطلاع از علت اهمیت روانشناسی رنگها در تبلیغات و بازاریابی بصری، موجب میشود تا دید دقیقتر و جذابتری در این زمینه داشته باشید و بدون دست کم گرفتن جزییات، تاثیر رنگ در تبلیغات و بازاریابی را به خوبی درک کنید.
یک تبلیغ برای نشان دادن سرزندگی و شادی، میتواند رنگی متناسب را انتخاب کند و حسی مشابه در مخاطب پدید آورد. درحالیکه انتخاب اشتباه رنگی خنثی و بی انرژی، در مخاطب هیچ اثربخشی نخواهد داشت. با کمک روانشناسی رنگ و اثر آن در تبلیغات، میتوانید کاربر را به سمت و سوی دلخواهتان بکشانید و در ذهن مخاطب جایگاهی ویژه ایجاد کنید.
رنگها تاثیر بسیار زیادی در ناخودآگاه افراد ایجاد میکنند، به طوری که کمتر کسی متوجه تصمیمات ناشی از اثرگذاری رنگها می شود. ضرورت توجه به این نکته یعنی روانشناسی رنگ در دنیای تبلیغات، میتواند کسب و کار شما را متحول کند.
در ادامه به بررسی حس و حال روانشناسی چند رنگ پر کاربرد در دنیای تبلیغات میپردازیم:
این رنگ در طراحی جلب توجه میکند، اما استفاده زیاد از آن اثرات منفی خواهد داشت! به طور کل نماد های رنگ قرمز به خصوص در روانشناسی رنگ در دنیای تبلیغات عبارت اند از:
رنگ قرمز و تاثیر آن در تبلیغات و بازاریابی
این رنگ حس زیبای قدرت را از رنگ قرمز گرفته است و حس دوستی و سرگرمی زرد را نیز ترکیب کرده است. از نماد های رنگ نارنجی در روانشناسی رنگ در دنیای تبلیغات می توان اشاره کرد به:
لوگوهای معروف با رنگ نارنجی
این رنگ نمادی از خوش بینی و نشاطی است که از خورشید ساطع میشود. رنگ زرد عموما انگیزشی بوده و نماد چیزهایی می باشد که عبارت اند از:
البته حائز اهمیت است که بدانید استفاده بیش از اندازه رنگ زرد در تبلیغات، حس ترس و اضطراب را در مخاطب ایجاد میکند.
تاثیر رنگ زرد در بازاریابی
این رنگ حس روشنایی و امید را زنده میکند و تعادل منطق و احساس را پدیدار میکند. نماد های رنگ سبز عبارت اند از:
تاثیر رنگ سبز در بازاریابی
این رنگ حسی از اعتماد را در مخاطب ایجاد میکند و از دیگر نماد های آن عبارت اند از:
بهتر است بدانید که استفاده زیاد از رنگ آبی، حسی غیر دوستانه و سرد را القا میکند.
تاثیر رنگ آبی در تبلیغات
یکی از رنگهایی که حس تخیل و معنویت را یادآوری میکند، رنگ بنفش است. رنگ بنفش در روانشناسی رنگ در دنیای تبلیغات نماد مورد های می باشد که چند نمونه از آن ها عبارت اند از:
بهتر است بدانید که استفاده بیش از اندازه رنگ بنفش، میتواند موجب حواس پرتی شود.
تاثیر رنگ بنفش در تبلیغات و بازاریابی
صورتی رنگی خاص و ملایم شده از قرمز است. حسی از عشق بی قید و شرط از این رنگ تداعی میشود. از دیگر نماد های رنگ صورتی می توان اشاره کرد به:
لازم به ذکر است که استفاده بیش از اندازه رنگ صورتی، موجب تخلیه انرژی، کاهش قدرت و اختلال در بلوغ را ایجاد میکند.
تاثیر رنگ صورتی در تبلیغات و بازاریابی
شاید جالب باشد که بدانید، رنگ قهوهای نیز یکی از رنگهای قدرتمند برای ایجاد حس امنیت است علاوه بر آن رنگ قهوه ای در روانشناسی رنگ در دنیای تبلیغات دارای نماد های دیگری نیز هست که از این نماد ها می توان اشاره کرد به:
استفاده بیش از حد رنگ قهوه ای، موجب پدیدار شدن نقطه ضعف و احساس کسالت میشود.
مفهوم رنگ قهوه ای در تبلیغات
رنگ طلایی در هر فرهنگ معنای متفاوتی دارد، اما در اکثر فرهنگها، طلا نمادی از قدرت، جذابیت، اعتماد به نفس و تجمل است. همچنین از دیگر نماد های این رنگ عبارت اند از:
اگر از رنگ طلایی بیش از حد استفاده کنید، حسی از خودخواهی و خود پسندی را القا میکنید. معمولا طلایی در کنار رنگهای مشکی و قهوهای در حد کم بهترین انتخاب است.
تاثیر رنگ طلایی در تبلیغات
رنگ مشکی یکی از رنگهایی است که در ذهن افراد پیچیدگی، جدیت و کنترل را تداعی میکند از این رو دارای نماد های دیگری به خصوص در روانشناسی رنگ در دنیای تبلیغات است که عبارت اند از:
البته حائز اهمیت است که روانشناسی رنگ اثبات کرده است، استفاده از رنگ مشکی اگر بیش از اندازه باشد، موجب افسردگی و حسی منفی شبیه به غم خواهد شد.
رنگ مشکی در تبلیغات و بازاریابی چه تاثیری دارد؟
یکی از خالصترین و پاکترین رنگها، رنگ سفید است. از رو در تبلیغات جایگاه ویژه ای دراد. علاوه بر آن دیگر نماد های رنگ سفید نیز سراسر احساس مثبت بوده که از برخی از این نماد ها می توانه اشاره کرد به:
البته لازم به ذکر است که استفاده زیاد از رنگ سفید موجب حس انزوا، تنهایی و پوچی در افراد میشود.
درک اهمیت روانشناسی رنگ در دنیای کسب و کار و بازاریابی، به شما کمک میکند تا بهترین اثربخشی را، از تبلیغات و صرف هزینه در این راستا را مشاهده کنید. پس در این زمینه کمی حساستر عمل کنید و به دادههای علمی روانشناختی رنگ ها اعتماد کنید.
هرکدام از رنگ ها تاثیرات مختلفی در روان افراد برای بازاریابی می گذارند البته در این میان لازم به ذکر است که بسیاری از طراحان از انتخاب رنگ قرمز و سبز در فضاهای خاص پرهیز میکنند؛ چرا که بسیاری از افراد به دلیل کور رنگی امکان تشخیص این دو رنگ را نداشته و طراحی برای بسیاری از این افراد بیمعنی خواهد شد که یکی از مهم ترنی نکات روانشناسی رنگ در دنیای تبلیغات می باشد.
این مطلب چقدر برایتان مفید بود؟
برای امتیاز دادن بر روی ستاره ها کلیک کنید!
میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد آراء 0
تاکنون هیچ ستاره ای نداده اید! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهد.