گوگل به عنوان بزرگترین موتور جستجو در دنیای وب شناخته میشود. رقابت بر سر ایندکس شدن صفحات وب سایتها در گوگل، هر لحظه ادامه دارد. همه تلاش میکنند تا بهتر از دیگران عمل کنند و حتی از شرکت تولید محتوا با سفارش محتوای سئو شده کمک می گیرند تا در صدر نتایج جستجوی گوگل باشند. اما گاهی به خاطر برخی دلایل ایندکس شدن محتوا در گوگل با مشکل مواجه میشود.
دلایل ایندکس نشدن محتوا در گوگل متفاوت است، اما در بسیاری از مواقع دلایل رایجی وجود دارد که دانستن آن موجب میشود تا این بن بست را باز کنید. اگر شما نیز علاقهمند هستید دلایل ایندکس نشدن محتوا در گوگل را بدانید، تا پایان این مطلب همراه ما باشید!
زمانی که محتوایی تولید میکنید و در ساعت مشخصی آن را انتشار میدهید، گوگل توسط کرمهای مرورگر خود تلاش میکند تا محتوای منتشر شده شما را بررسی کند و سپس، در پایگاه داده گسترده خود ثبت کند. همین فرآیند بررسی و ثبت کردن سایت در گوگل، ایندکس شدن محتوا گفته میشود.
زمانی که برخی استانداردها در محتوا و وب سایت رعایت نشده باشد، گوگل محتوا را ایندکس نمیکند. همین موضوع موجب میشود تا محتوای شما در نتایج جستجو نمایش داده نمیشود. چنین رویدادی میتواند بدترین اتفاق برای سایتتان باشد. به همین دلیل باید دلایل ایندکس نشدن محتوا در گوگل را بدانید و برای جلوگیری از وقوع آنها تلاش کنید.
ایندکس نشدن محتوا در گوگل میتواند دلایل مختلفی داشته باشد. اطلاع از این دلایل به شما کمک میکند تا در صورت وقوع چنین شرایطی، به خوبی اوضاع را بررسی و مدیریت کنید.
در ادامه به رایجترین دلایل این رویداد اشاره میکنیم:
DNS یا Domain Name System سیستم نام دامنه است. زمانی که گوگل برای کرول کردن وب سایتتان دچار خطای DNS شود، محتوای شما ایندکس نمیشود. معمولا این مشکل به دلیل خطای DNS Timeout و DNS Lookup ایجاد میشود. زمانی که DNS به درستی نمیتواند پاسخگوی درخواست باشد، خطاهای مشخصی را ایجاد میکند. به همین دلیل باید در صورت وقوع چنین مشکلی فورا موضوع را از طریق پشتیبانی سرویس هاست و دامنه خودتان پیگیری کنید.
ارور و خطای DNS یا DNS Error
سرور سایت شما نقش کلیدی و اساسی در رتبه بندی گوگل و کیفیت ارائه خدمات دارد. به همین دلیل توصیه میشود تا از سرویس دهندگان باکیفیت و شناخته شدهای استفاده کنید. خطای سرور یکی از علل ایندکس نشدن محتوا در گوگل است. برای رفع این مشکل، باید خطاهای سرور را بهتر بشناسید. این خطاها شامل مواردی است که در ادامه اشاره میکنیم.
خطای سرور یا Server Error
فایل robots.txt فایلی است که حداقل یک بار توسط خزندههای گوگل بررسی میشود تا نحوه ایندکس کردن وب سایت و خزیدن و ایندکس کردن محتوا مشخص گردد. زمانی که دسترسی به این فایل در سایتتان با مشکل مواجه شود، ایندکس شدن محتوا به مشکل میخورد.
Googlebot باید دسترسی به این فایل را داشته باشد تا بداند چه بخشهایی از سایت باید توسط خزندهها بررسی شوند و چه بخشهایی نباید ایندکس شوند. در برخی مواقع، استفاده از کدهای عدم ایندکس کردن صفحات، به اشتباه انجام میشود و گوگل برای ایندکس کردن محتوا با مشکل مواجه میگردد. اگر سایتتان فایل Robots.txt نداشته باشد، سرور خطای 404 را نمایش میدهد.
خطا در فایل Robots.txt
یکی از پارامترهای مورد اهمیت برای گوگل، داشتن سایت مپ در هر وب سایت است. زمانی که سایتی را طراحی و پیاده سازی میکنید، باید حتما فایل Site map را تهیه کنید.
نداشتن این فایل مهم موجب میشود تا خزیدن و بررسی سایت از طریق گوگل با مشکل مواجه شود. اگر تاکنون سایت مپ نداشتید و همین حالا سایت مپتان را آپلود کردهاید، باید درخواست کنید تا گوگل جهت ایندکس کردن محتوا مجدد وارد سایت شما شود. دومین کار مهم، ارسال درخواست ایندکس کردن محتوا به گوگل است.
شما باید به گوگل بگویید تا مجدد سایتتان را مرور کند و ایندکس کردن آن را در اولویت قرار دهد. این کارها معمولا در گوگل وب مستر انجام میشود.
خطای Site map
یکی از رایجترین عللی که موجب میشود سایتتان در گوگل ایندکس نشود، خطای محدودیت دسترسی است. این خطا زمانی ایجاد میشود که گوگل تلاش میکند تا دسترسی به محتوای شما داشته باشد، اما محدودیت دسترسی در محتوا وجود دارد.
زمانی که دسترسی به بخشی از سایت، به دلیل محدودیت کاربران دارای Username و Password اعمال میشود یا بخشی از سایت به دلیل کد دستوری No index محدود به عدم ایندکس شدن میگردد، خطای محدودیت دسترسی بروز میکند.
گاهی شرکت ارائه دهنده هاست، برای پیشگیری از اتکهای مختلف، رباتهایی را مسدود میکند و به اشتباه، گوگل نیز در این دسته قرار میگیرد. به همین دلیل باید فورا دلیل ایندکس نشدن را شناسایی کنید و اقدامات لازم برای بهبود شرایط را انجام دهید. یادتان باشد که گوگل غول جستجوگرها است و ایندکس شدن سایتتان معجزه رشد خواهد بود.
خطای محدودیت دسترسی
در بعضی مواقع گوگل نمیتواند لینک و صفحه خاصی را مرور کند. زمانی که خزندههای گوگل برای دسترسی به سایتتان به مشکل برخورد کنند، گزارشی مبنی بر not followed بودن محتوا ارائه میکنند. این مشکل زمانی ایجاد میشود که شرایط خاصی در محتوا و سایتتان ایجاد کرده باشید.
مثلا اگر بیش از اندازه کدهای JavaScript را بهکار برده باشید، ریسک چنین شرایطی افزایش پیدا میکند. کوکیها از جمله دیگر مواردی هستند که میتوانند مسبب این خطا باشند. Session IDها، فریمها، DHTML و Flash از جمله مواردی است که از سوی گوگل برای بروز این مشکل اعلام شده است.
زمانی که محتوای شما یونیک نباشد و تولید محتوای شما کپی شده از صفحه دیگر سایت خودتان یا سایت دیگران باشد، گوگل هیچ علاقهای به ایندکس کرده آن ندارد. در این شرایط خطای محتوای تکراری ایجاد میشود.
گوگل اعتقادی به ایندکس کردن محتوای تکراری ندارد، چرا که اصل سئو در آن رعایت نشده است و تنها موجب اشغال فضا در پایگاه داده گوگل میشود. پس اگر محتوایی تکراری در سایت دارید، منتظر این خطا باشید.
خطای محتوای تکراری در گوگل
Htaccess یکی از فایلهایی است که پیکربندی سرور در آن ذخیره سازی شده است. زمانی که محدودیتهایی اعمال میکنید، در این فایل ذخیره سازی میشود. یکی از علل ایندکس نشدن محتوا در گوگل میتواند بروز دستورات محدود کننده در این فایل باشد. به همین دلیل توصیه میشود اگر هیچ محدودیتی در robots.txt و NotFollow ایجاد نکردهاید، htaccess را بررسی کنید.
مسدود بودن htaccess
برای دسترسی به محتوای سایت، گوگل باید دسترسی به محتوای سایت داشته باشد. اگر سرور شما مکرر دچار قطعی باشد، قطعا دسترسی گوگل به سایت محدود میشود. عدم دسترسی به محتوای سایت، موجب میشود تا ایندکس کردن آن نیز با مشکل مواجه شود. پس سعی کنید با ایجاد شرایط ویژه، از سرورهای باکیفیتی استفاده کنید تا دچار این مشکل نشوید.
قطعی سرور سایت
شاید هنوز به ضرورت کشف دلایل ایندکس نشدن محتوا در گوگل پی نبرده باشید؛ بهتر است بدانید که گوگل به عنوان بهترین و پرکاربردترین موتور جستجو، باید سایت شما را ایندکس کند تا رشد کنید. ایندکس کردن محتوا، موجب میشود تا شانس دیده شدن پیدا کنید و کاربران بیشتری شما را بشناسند. در واقع، گوگل به تلاش شما برای تولید محتوای یونیک و باکیفیت پاسخ میدهد و شانس رشد و ارتقا به شما میدهد.
پس طبیعی است که علت ایندکس نشدن محتوا در گوگل تا این اندازه اهمیت داشته باشد. گوگل رتبه بندی هوشمندانهای انجام میدهد تا همه وب سایتها از شرایط برابری برای رشد برخوردار باشند.
اگر به دنبال داشتن برند برتر، کسب و کار پررونق و فعالیت حرفهایتر هستید، حتما گوگل را جدی بگیرید و تمام موانع موجود در ایندکس کردن متن توسط گوگل را رفع کنید.
گوگل یکی از غولهای موتور جستجو محسوب میشود. ایندکس کردن محتوا در گوگل به معنای ایجاد شانس جهت دیده شدن توسط افرادی است که به دنبال محتوای شما هستند. زمانی که ایندکس شدن محتوا با مشکل مواجه میشود، شانس دیده شدن را ازدست میدهید.
به همین دلیل، توصیه میشود تا دلایل ایندکس نشدن محتوا در گوگل را بدانید و به طور دقیق نسبت به بررسی آن اقدام کنید. استفاده از سرور قدرتمند، هاست باکیفیت و پر سرعت در کنار کدنویسی حرفهای و بهینه در سایت، میتواند بهترین عملکرد را برای سایتتان ایجاد کند.
این مطلب چقدر برایتان مفید بود؟
برای امتیاز دادن بر روی ستاره ها کلیک کنید!
میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد آراء 0
تاکنون هیچ ستاره ای نداده اید! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهد.