آیا تا به حال برای شما پیش آمده است که پس از مطالعه یک متن، انگیزهای برای جستجوی محصول معرفی شده در آن، داشته باشید؟ آیا شما هم با مطالعه یک مقاله از وب سایت، میتوانید ذهنیتی در خصوص آن سایت پیدا کنید؟ اینها همگی ترفندهایی برای جلب اعتماد، ایجاد انگیزه و ارتباط موثر است. استفاده از تکنیک های روانشناسی برای تولید محتوا میتوانند به آرامی در ذهن مخاطب نفوذ کنند و انگیزه کافی برای خرید، عضویت و موارد اینچنینی را ایجاد کنند. از تکنیک های روانشناسی در محتوا نویسی برای سایت به صورت هدفمند و هوشمندانه استفاده میشود تا همه چیز تحت کنترل باشد.
اگر شما نیز کنجکاو هستید تا اطلاعاتی بهروز در خصوص تکنیک های روانشناسی در تولید محتوا کسب کنید، تا پایان همراه ما باشید.
یکی از هوشمندانهترین نکاتی که به عنوان نویسنده محتوا باید بدانید، نحوه اثرگذاری بر روی مخاطب است. شما باید بدانید که بازاریابی محتوا، مانند یک جلسه خصوصی میتواند کارساز باشد. اطلاع از تکنیک های روانشناسی برای تولید محتوا بهترین راهی است که میتوانید از طریق آن، با مخاطب ارتباط هوشمندانه برقرار کنید و بر روی افکار، احساسات و عواطف مخاطب تاثیر داشته باشید.
اگر بخواهید محتوای ارزشمندی تولید کنید، باید نیاز مخاطب را درک کنید و براساس اطلاعاتی که پرسونای مخاطب در اختیار شما قرار میدهد، روانشناسی دقیقی انجام دهید. زمانی که مخاطب احساس کند با شما همنظر است یا مطالبتان منطقی، عقلانی و ارزشمند است، میتواند اعتماد نسبی خلق کند. بعد از اعتمادسازی، میتوانید نسبت به آینده این موضوع امیدوار باشید.
نوشتن محتوای تاثیرگذار
همانطور که از ابتدا اشاره شد، اطلاع از تکنیک های روانشناسی برای تولید محتوا میتواند مسیر رسیدن به موفقیت را برای یک محتوا باز کند. اگر شما نیز علاقهمند هستید در خصوص این تکنیک های روانشناسی در حوزه محتوا بیشتر بدانید، ادامه ماجرا را دنبال کنید.
یکی از اساسیترین نیازهای انسان، آزادی عمل و انتخاب است به همین دلیل یکی از تکنیک های روانشناسی برای تولید محتوا در نظر گرفتن حق انتخاب برای مخاطبان است. زمانی که برای کودک بهترین لباس را تهیه میکنید و گران قیمتترین هزینه را صرف میکنید، واکنش کودک به این انتخاب نامعلوم است. اگر به هر دلیلی لباس تهیه شده از دیدگاه کودک مناسب نباشد، ارزشمندی آن نیز، درک نمیشود؛ چرا که شما اساسیترین حق او یعنی انتخاب را زیر سوال بردهاید.
این روایت به ما یادآوری میکند که حتی در سنین کم نیز، حق انتخاب اهمیت دارد و موضوعی نهادینه در بشر است. به همین دلیل، شما باید در محتوای خودتان، حق انتخاب به کاربر داده باشید!
زمانی که کاربر با مطالعه یا مشاهده محتوای شما، احساس کند که میتواند براساس ذهن و عقل خود تصمیم بگیرد، داوطلبانه برای انتخاب اقدام میکند؛ اما در صورتیکه محتوا چنین القا کند که شما برای ادامه مطالعه یا استفاده از خدمات ما، باید کار خاصی انجام دهید، بیشک کاربر همان لحظه صفحه سایتتان را میبندد و همه تلاشتان با شکست مواجه میگردد! پس سعی کنید با عبارات “تصمیم با شما است” یا “میتوانید انتخاب کنید” و موارد اینچنینی، پیوسته یادآور شوید که کاربر همه کاره است.
یکی از راههایی که میتوانید از طریق آن بر روی مخاطب اثرگذار باشید و از تکنیک های روانشناسی برای تولید محتوا به شمار می رود، ایجاد حس ازدست دادن است. اگر توجه کرده باشید، بسیاری از برندهای مطرح برای ایجاد این حس، پیامکهای تخفیفی مدت دار ارسال میکنند. از این طریق شما احساس میکنید اگر تا زمان مشخصی تصمیم نگیرید، ضرر خواهید کرد.
ایجاد حس ازدست دادن در محتوا سازی نیز، به شدت مطلوب است. شما میتوانید محتوا را طوری تنظیم کنید که کاربر در هر بخش از آن، احساس کند که اگر محتوا را تا پایان دنبال نکند، چیزی را ازدست خواهد داد. به همین دلیل، ایجاد حس ازدست دادن یکی از تکنیک های روانشناسی برای تولید محتوا است که میتواند کاربر را تشویق به ادامه مطالعه و مشاهده کند.
ترغیب مخاطب به مطالعه محتوا
همه ما عاشق سورپرایز شدن هستیم، مشاهده تیترهای هیجانانگیز و غافلگیرکننده میتواند به شکلی معجزه آسا، کاربر را تشویق به مطالعه و تصمیم گیری کند. سعی کنید از تیترهای مناسب استفاده کنید تا دنبال کردن محتوا به شکلی مطلوب انجام شود.
این مدل تیترها در تبلیغات نیز، طرفدار دارند. مثلا ردبول با کمک اصل غافگیری، شعار تبلیغاتی “ردبول به شما بال میده” را انتخاب کرده است. با مشاهده این تیتر، اگر کسی ردبول را نشناسد، شروع به تحقیق میکند تا بداند چه محصولی ادعا میکند که با ما بال میدهد! استفاده از این سبک تیترها میتواند محتوای شما را حرفهای و جذاب کند.
یکی از راههای ورود به ذهن مخاطب، خلق ارزش است. شما میتوانید خیلی راحت با کمک ارزش آفرینی، ذهن مخاطب را تحت تاثیر قرار دهید. به این ترتیب، باید مخاطب را بشناسید، دغدغههای او را درک کنید و براساس همین ویژگیها، ارزش آفرینی کنید.
پرداختن به موضوعاتی که برای مخاطب ارزش آفرینی میکند و علایق، ویژگیها و خط قرمزهای مخاطب را شرح میدهد، بهترین کاری است که میتوانید انجام دهید.
ارزش آفرینی در محتوا
کاربر چند ثانیه را صرف تصمیم گیری برای مشاهده محتوای شما میکند. به این ترتیب میتوانید در همین فرصت مخاطب را جذب کنید و کار خود را آغاز نمایید. یکی از مهم ترین تکنیک های روانشناسی برای تولید محتوا استفاده از اعداد است. سعی کنید با استفاده از عدد و رقم، به این تصمیم گیری جهت دهید.
مثلا زمانی که تیتر شما به مخاطب اطلاع میدهد که با مشاهده این محتوا 5 راز زندگی بهتر را کشف میکند، مخاطب سریعتر تصمیم میگیرد که این محتوا را مشاهده کند یا نه. تیترهایی مثل 10 راز سلامتی، 5 غذای مفید برای بدن، 3 تکنیک خواب راحت و موارد اینچنینی، خیلی زودتر کاربر را تحت تاثیر قرار میدهند.
نوشتن تیترهای جذاب با اعداد و ارقام
از دیرباز، همه ما عاشق شنیدن قصه هستیم. دانستن محتوا و روایتی خاص به این شکل، میتواند خیلی حرفهای مخاطب را تحت تاثیر قرار دهد. شما میتوانید با بیان یک روایت به شکل داستان، محتوا را شروع کنید و مخاطب را بیش از پیش جذب دنبال کردن محتوا کنید.
استفاده از کلمات خاصی که میتواند روایت داستانی را تحقق بخشد، به شما کمک میکند تا این رسالت را انجام دهید. در این شرایط باید خودتان را جای کاربر بگذارید، بخشهای گنگ را توضیح دهید و سوالات ذهنی احتمالی کاربر را پاسخ دهید.
زمانی که کاربر احساس میکند اطلاعاتی که در اختیار او قرار میدهید، تجربه شخصیتان است، به شکلی شگفت انگیز جذب آن میشود. شما میتوانید خیلی راحت تجربه شخصی بسازید. با نحوه روایتتان، یک محتوای خاص قابل اعتماد و شخصی بیان کنید. به این ترتیب، باید درباره تمام ابعاد ماجرا تحقیق کرده و به شکل یک روایت مطلوب بیان کنید. در این سبک محتوا سازی و با توجه به روانشناسی تولید محتوا، باید صادقانه عمل کنید و بدون هیچگونه کم و کاست، واقعیات را بیان نمایید.
تولید محتوای داستانی
زمانی که محتوا میسازید، باید بنابر روانشناسی تولید محتوا یک اصل و هدف مشخص را تعیین کنید. در این زمان محوریت محتوای شما مشخص میشود و میتوانید خیلی حرفهای در راستای هدفتان پیشروی کنید. سعی کنید با درنظر گرفتن اصل تکرار، ذهنیت مخاطب را مدیریت کنید و همه چیز را سر و سامان دهید. با کمک این اصل میتوانید ذهن کاربر را برای پذیرش آماده کنید. این تکرار اگر هوشمندانه و حرفهای انجام شود، در ناخود آگاه مخاطب تاثیر میگذارد و کمک میکند تا به هدفتان برسید.
زمانی که قصد دارید تولید محتوا را آغاز کنید، باید به این نکته ایمان داشته باشید که محتوا تنها زمانی بر روی کاربر اثرگذاری خوبی دارد که بتوانید خیلی حرفهای او را تحت تاثیر قرار دهید. اگر در این زمینه خوب عمل نکنید، تمام هزینه، زمان و تلاشی که کردهاید، هدر میرود. به همین دلیل، توصیه میشود با شناخت پرسونای مخاطب، شروع به بررسی تکنیکهای روانشناسی کرده و اثرگذاری بر روی مخاطب را ارزیابی کنید. برای دستیابی به رتبه بالا در گوگل و سایر موتورهای جستجو، تنها پرداختن به سئو محتوا از لحاظ فنی، کافی نیست. شما باید تلاش کنید تا مخاطب تحت تاثیر قرار گیرد و همه چیز همانطور که تصور میکردید، پیش رود.
این مطلب چقدر برایتان مفید بود؟
برای امتیاز دادن بر روی ستاره ها کلیک کنید!
میانگین امتیاز 4.5 / 5. تعداد آراء 2
تاکنون هیچ ستاره ای نداده اید! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهد.