دنیای امروز با سرعت بسیار زیادی در حال مدرن شدن است. شاید کمتر کسبوکاری را بتوانید پیدا کنید که بر بستر فضای مجازی فعال نباشند؛ چرا که فعالیت در این بستر امکان دسترسی به مشتریان بیشتر در جغرافیایی نامحدود را برای کسبوکارها ممکن میسازد. عوامل متعددی هستند که میتوانند بر موفقیت و یا عدم موفقیت یک کسبوکار مجازی تاثیر بگذارند. شاید بتوان اصلیترین فاکتور را تاثیر رفتار کاربران در سئو وبسایت دانست.
گوگل هوشمندانه رفتار کاربران را تحت نظر دارد و از بازخوردهایی که ثبت میکند، رتبه سئو سایت را مشخص مینماید.
آشنایی با تاثیر رفتار کاربران در سئو وبسایت و نیز عواملی که میتوانند تجربههای بهتر برای کاربران و به دنبال آن رتبه بهتری در رتبهبندی گوگل برای وبسایت داشته باشد، یکی از اصلیترین مقالاتی است که هر مالک کسبوکار مجازی باید با آن آشنا باشد.
همین چند سال پیش زمانی که کلمه کلیدی را در گوگل جستوجو میکردیم، با انبوهی از وبسایتهایی مواجه میشدیم که عملا هیچگونه اطلاعات مفیدی برای کاربران به همراه نداشته و صرفا تکرار بسیار زیاد کلمات کلیدی باعث شده بود که رتبه خوبی را در گوگل کسب کنند. با گذر زمان و هوشمندتر شدن الگوریتمهای گوگل، نتایج بهتر و مرتبطتر با خواسته مخاطب نمایش داده میشود.
چگالی کلمه کلیدی، متا دیسکریپشن، متا تگها و هر موضوع مرتبط با کیفیت محتوا همچنان برای گوگل اهمیت بسیار زیادی دارند؛ اما از آن مهمتر، این رفتار مخاطبان و کاربرانی است که به وبسایت مراجعه کردهاند. الگوریتمهای گوگل لحظه به لحظه حضور کاربران در وبسایت شما را رصد میکنند و همه فعالیتهای کاربران را ثبت کرده و برای وبسایت شما بیرحمانه، نمره صادر میکنند!
تشخیص رفتار کاربران گوگل
پس از راهاندازی وبسایت و تولید محتوای متنی، تصویری، صوتی و یا ویدئویی، این موتور جستوجوگر و الگوریتمهایش هستند که امور را به دست میگیرند. در ابتدا، خزندههای گوگل تمامی صفحات وبسایت شما را بررسی میکنند.
لندینگ پیج، حجم صفحات، تعداد کلمات کلیدی استفاده شده برای هر صفحه، ارورهای 404 و هزاران آیتم فنی و محتوایی دیگر توسط رباتهای گوگل به دقت بررسی میشوند.
سپس، دادههای به دست آمده توسط این خزندهها در بانک اطلاعاتی گوگل ذخیره میشوند. در مرحله بعد و با ورود کلمه کلیدی توسط کاربر، موتورهای جستوجو به بانک اطلاعاتی خود مراجعه کرده و وبسایتهایی که مرتبط با نیاز کاربر میباشند را به نمایش میگذارند. نتایج این مرحله، اهمیت تاثیر رفتار کاربران در سئو را نشان میدهد.
اجازه دهید با یک مثال موضوع را پیش ببریم؛
تصور کنید شما مالک یک وبسایت فعال در حوزه تکنولوژی هستید و محتوایی در رابطه با آخرین گجتهای هوشمند در وبسایتتان آپلود میکنید. در این مرحله، گوگل، وبسایت و حوزه فعالیت شما را تشخیص داده و وبسایت شما را در کنار دیگر وبسایتهای فعال در این زمینه لیست میکند.
حال سوال اصلی اینجاست، در زمان جستوجوی کاربر پیرامون “گجتهای هوشمند” که کلمه کلیدی با چگالی مناسب هزاران وبسایت است، چه چیزی باعث میشود که رتبههای یک تا ده گوگل مشخص شوند؟ کلمه کلیدی، تعداد کلمات محتوا، تصاویر بکار رفته و یا رفتار کاربران؟
در مرحله جستوجو توسط کاربر دیگر اختیار کار در دست شما نیست! گوگل وبسایتها را به ترتیب چیده و به مانند فروشندهای ماهر، دقت میکند که هر کاربر برای هر وبسایت (در اینجا به معنای محصول گوگل) چه عکسالعملی نشان میدهد. چقدر وقت صرف وراندازی جنس میکند، آیا این محصول به کار مشتری (همان کاربران گوگل!) میخورد؟
گوگل دقیقا همان رفتاری را میکند که فروشندههای متبحر انجام میدهند. کالاهای محبوبتر و کاربردیتر را در بالا قرار داده و کالاهای ضعیف را در قسمتهای پایینتر، انبار و یا هر جایی که در دید نباشد! سوالی که پیش میآید این است که گوگل چه فعالیتهایی از کاربران را برای رتبهبندی وبسایتها رصد میکند؟
کمتر وبسایتی را میتوان یافت که قسمت نظرات نداشته باشد. کاربران میتوانند در قسمت نظرات با شما ارتباط بگیرند، سوالات خود را بپرسند و یا با خواندن نظرات دیگر کاربران، تصمیمگیری کنند. نظرات کاربران از چند وجه برای مالکان وبسایت مهم است:
نظرات و فیدبک کاربر
گوگل بررسی میکند که هر کاربر پس از ورود به وبسایت شما، چقدر زمان را صرف کرده و چند صفحه را بازدید میکند.
برای نمونه، کاربری با ورود به وبسایت شما 20 دقیقه زمان را صرف بازدید از 10 صفحه میکند. این بدین معناست که Session این کاربر 20 دقیقه بوده که 10 صفحه را بازدید کرده است. هر چه مدت حضور کاربران در وبسایت شما و همچنین، تعداد صفحاتی که بازدید میکنند، بیشتر باشد، رتبه بهتری را در گوگل کسب خواهید کرد؛ چرا که حضور بیشتر به معنای محتوای بهتر و مفیدتر برای کاربر است. انتخاب هدر مناسب، تولید محتوای غنی و لینکسازی داخلی بین صفحات میتواند به کاهش نرخ خروج وبسایت کمک کند.
طبق تعریف، نرخ پرش به معنای خارج شدن کاربر از وبسایت است. البته میدانیم که هر کاربری پس از مدتی از وبسایت خارج خواهد شد! منظور از نرخ پرش ورود به وبسایت، مدت حضور کم و خروج، بدون رفتن به دیگر صفحات وبسایت است. بدین معنا که وبسایت و محتوای تولیدشده برای کاربر مناسب نبوده است.
بالا بودن نرخ پرش میتواند تاثیر بسیار منفی در رتبه وبسایت شما داشته باشد. تولید محتوای باکیفیت و کاربرپسند، کاهش سرعت لود شدن وبسایت، طراحی گرافیکی جالب و ریسپانسیو بودن وبسایت میتواند نرخ پرش وبسایت شما را کاهش دهد.
نرخ پرش یا bounce rate
نحوه تاثیر رفتار کاربران در سئو صرفا مرتبط با محتوای تولید شده نیست. هدف نهایی بهبود رتبه وبسایت، فروش بیشتر محصولات و خدمات است. نرخ تبدیل به معنای میزان تبدیل بازدیدکنندگان وبسایت به مشتری است.
به بیان دیگر، اگر وبسایتی 100 بازدید کننده داشته باشد و 10 نفر از این بازدید کنندگان محصولات و خدمات وبسایت را خریداری کنند، نرخ تبدیل این سایت 10 درصد خواهد بود. اعتبار وبسایت و به اشتراک گذاشتن نظرات مثبت افرادی که از خدمات و محصولات شما استفاده کردهاند میتواند تاثیر بسزایی در افزایش میزان نرخ تبدیل داشته باشد.
نرخ تبدیل در سئو
همانطور که از نام آن پیداست، به معنای تعداد افرادی است که به وبسایت شما وارد شدهاند. کاربران ممکن است از طریق موتورهای جستوجو وارد وبسایت شما شده و یا از کانالهای دیگر همچون لینکهایی که در شبکههای اجتماعی به اشتراک گذاشتهاید، بکلینکهایی که دارید و افرادی که آدرس سایت شما را حفظ هستند، مخاطب جذب کنید.
اعتبار وبسایت، تبلیغات میدانی و رسانهای، بهبود فاکتورهایی که ذکر شد و همچنین، محتوای مناسب میتواند ترافیک ورودی وبسایت شما را به طرز چشمگیری افزایش دهد.
بررسی ترافیک ورودی سایت
همواره به خاطر داشته باشید، رضایت کاربران از گوگل شرط حیات این موتور جستوجو است. گوگل نیز برای رسیدن به این هدف، به دنبال کسب رضایت حداکثری مخاطبان است. به همین جهت با سختگیریهای بسیار زیاد به دنبال یافتن بهترین وبسایتها و محتواهاست تا کاربران را راضی نگه دارد.
برای موفقیت در حوزه دیجیتال و جذب کاربران بیشتر و به دنبال آن درآمد بهتر، باید همواره به دنبال بهبود وضعیت وبسایت خود باشید. نیاز است تا علاوه بر تولید محتوای مناسب، مخاطب را هدف کار خود در نظر بگیرید نه الگوریتمهای گوگل. به دنبال محتوایی مناسبی باشید که کاربران را در وبسایت شما نگه داشته و از صفحهای به صفحه دیگر بکشاند. در این صورت امکان موفقیت وبسایت شما بسیار بیشتر خواهد بود.
این مطلب چقدر برایتان مفید بود؟
برای امتیاز دادن بر روی ستاره ها کلیک کنید!
میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد آراء 0
تاکنون هیچ ستاره ای نداده اید! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهد.