شاید تصور کنید که نوشتن محتوا کار بسیار آسانی است و تنها باید اندکی دست به قلم باشید! اما واقعیت ماجرا چنین نیست. محتوا نویسی نیازمند تخصص و ذهنی خلاقانه است که توانایی تحقیق، بررسی و جمعبندی آن را دارد. معمولا اکثر افرادی که قصد نوشتن محتوا دارند، از بارش فکری در محتوا نویسی استفاده میکنند. نوشتن ایدههای خلاقانه و شاخ و برگ دادن به آنها، بخش مهمی از کار را تشکیل میدهد. اما بارش فکری چیست و چرا برای محتوا نویسی مهم است؟
بارش فکری در محتوا نویسی موضوعی کلیدی است که تنها افراد خلاق و حرفهای از آن استفاده میکنند. اگر شما نیز مایل هستید اطلاعاتی بهروز، در خصوص بارش فکری در محتوا نویسی کسب کنید و مزایای آن را بررسی کنید، تا پایان همراه ما باشید.
ابتدا بهتر است بدانید که بارش فکری یا هم اندیشی و طوفان فکری چیست؟ چرا این روزها به طور مداوم در خصوص بارش فکری صحبت میشود؟ زمانی که در هر مجموعه و سازمان مشکلی ایجاد میشود یا نیاز به تصمیم گیری و جهت گیری خاصی وجود دارد، افراد صاحب نظر دور هم جمع میشوند و شروع به مطرح کردن ایدهها و مکتوب کردن آن میکنند.
در واقع، این اقدام برای سازمان دهی به افکار و ایدهها انجام میشود. معمولا این جلسات بدون هر گونه قضاوت و پیشبینی انجام میشود و افراد شرکت کننده تا میتوانند، ایده مطرح کرده و برای حل مسئله راهکار ارائه میکنند. این دقیقا اتفاقی است که در زمان بارش فکری میافتد؛ اما واقعیت ماجرا در محتوانویسی کمی متفاوت است.
بارش فکری
زمانی که قصد داریم برای یک موضوع خاص محتوا بنویسید، نیاز به کسب اطلاعات و ایده پردازی دارید. اگر در خصوص محتوای مدنظر اطلاعاتی در اختیار داشتید که هیچ، اما در صورتیکه هیچ دیتای قبلی برایتان وجود ندارد، همین حالا دست به کار شوید و در خصوص آن مطالعه کنید.
برای بارش فکری باید تمرکز کافی داشته باشید، فکر کنید و هر آنچه در خصوص موضوع محتوا به ذهنتان خطور میکند، بر روی کاغذ بنویسید. تفاوتی ندارد که این نوشتهها کلمه باشند یا جمله، به هر حال نوشتن آن میتواند برایتان کاربردی و مطلوب باشد. در نهایت، پس از گذشت زمان و عدم وجود ایده و کلمه جدید، شروع به بررسی نوشتهها میکنید.
شما باید تمام تیترهای کاربردی، محتوای مفید و جملات طلایی را استخراج کنید و در محتوا نویسی بکار ببرید. این تمام اتفاقی است که در طول بارش فکری یا طوفان فکری محتوا نویسی میافتد.
شاید تصور این موضوع برایتان مشکل باشد، اما بهتر است بدانید که بارش فکری در محتوا نویسی، زمانی بهترین نتیجه را خواهد داشت که محیط مناسبی برای آن انتخاب کنید. اگر به شکلی گروهی درحال بررسی محتوا نویسی هستید، باید حتما یک محیط جدید برای این کار انتخاب نمایید. فضای کافه، حیاط یا حتی طبیعت میتواند بهترین لوکیشن برای بارش فکری باشد.
زمانی که قدم بر محیط جدیدی میگذارید، ویژگیها و اتمسفر محیط میتواند تاثیر زیادی بر روی افکار، ذهنیت و ایدههای شما بگذارد. به همین دلیل، بارش فکری به شکلی شگفت انگیز در چنین فضاهایی بهتر عمل میکند و نتیجه عالی خواهد داشت.
تاثیر محیط بر روی بارش فکری
شاید برای شما نیز جالب باشد که بدانید، این روش تشابه زیادی با جمله سازی دارد. در کودکی برای ساخت جمله، کلماتی مشخص میشد و شما مسئول ساخت یک جمله مناسب با آنها بودید. برای بارش فکری در محتوا نویسی نیز، چنین حس و حالی حکم فرما است. در واقع، شما باید به کمک کلماتی که نوشتهاید، جمله سازی را آغاز کنید و در خصوص محتوای مدنظر همه چیز را بنویسید. این روش کمک میکند تا نوشته شما خلاقانه، خاص و یونیک به نظر برسد.
استفاده از نتایج بارش فکری
طوفان فکری تنها بخش محدودی از ماجرای محتوا نویسی است. شما باید از طریق بررسی و ارزیابی نوشتههای حاصل از طوفان فکری، محتوا نویسی را آغاز کنید. معمولا بررسی ایدهها و پردازش آنها، نتیجهای دارد که “پیش نویس محتوا” نامیده میشود. شما باید پس از یک جلسه پربار، شروع به پردازش ایدهها کرده و ایدههای مرتبط را یادداشت کنید. در این زمان میتوانید شاخههای فرعی برای محتوای بعدی را جداگانه بنویسید که توسط تیم محتوا بررسی شود.
سعی کنید پیش نویس را طبق اولویت موضوعی مرتب کرده و سپس، نوشتن را آغاز کنید. یادتان باشد در این مرحله، تحت هیچ شرایطی نباید محو موضوعات و کلمات مختلف بیان شده در جلسه بارش فکری شوید، شما باید به موضوع اصلی وفادار بمانید و هدفمند اقدام کنید. نوشتهای که دچار از هم گسیختگی باشد، قطعا محتوایی ضعیف است که اصلا کاربر را تحت تاثیر قرار نمیدهد. فراموش نکنید که تمام زحماتتان برای برگزاری جلسه شخصی یا جمعی از بارش فکری در محتوا نویسی، خلق یک محتوای یونیک، بیعیب و نقص و جدید بوده است. پس با کمک همین نکات، ارزشمندی محتوا را رعایت کنید.
جالب است بدانید که طوفان فکری در جلسات، قوانین خاصی دارد که باید به آن پایبند باشید. عدم توجه به این قوانین میتواند زمینه ساز مشکلاتی مثل سرخوردگی اعضا و عدم همکاری در جلسات بارش فکری شود. در ادامه به مهمترین قوانین بارش فکری در محتوا نویسی میپردازیم.
طوفان فکری یا بارش فکری، روشی است که میتواند خلاقیت شما را تحریک کند. در واقع، به نوعی ورزش مغزی محسوب میشود تا ذهنتان برای کشف ایدههای مختلف تلاش کند. با کمک این روش میتوان تمام آنچه در ذهن وجود دارد را استخراج کرد.
نوشتن کلمات، ایدهها و جملهها، موجب میشود تا خلاقانهترین و خاصترین محتوا، نوشته شود. زمانی که به ذهنتان اجازه میدهید تا ایدههای خود را بدون هر گونه سانسور و کم و کاست بر روی کاغذ بنویسد، ذهن کم کم از چارچوب ایجادشده توسط شما رها میشود، این شرایط به راحتی میتواند محیطی امن و بدون قضاوت را برای نوشتن فراهم کند.
گاهی استفاده از روش طوفان مغزی میتواند زمینه ساز تولید محتوا در شاخههای کاربردیتر نیز باشد. به این معنا که شما متوجه وسعت موضوع خاصی که بر روی آن کار میکنید، خواهید شد و شاخ و برگ دادن به آنها آغاز میشود.
معمولا محصول نهایی این کار میتواند زمینه ساز شرایطی باشد که در آن یک موضوع اصلی و چندین محتوای زیرمجموعه داشته باشید.
استفاده از تکنیکهای نوین برای نوشتن محتوایی با کیفیت، به شما کمک میکند تا همیشه در صدر افراد متخصص در حوزه محتوا نویسی باشید. طوفان فکری یا بارش فکری، نوعی هم اندیشی یا تحریک ذهن به خلق ایده است که میتواند در مسیر اهداف محتوا نیوسی استفاده شود.
این مطلب چقدر برایتان مفید بود؟
برای امتیاز دادن بر روی ستاره ها کلیک کنید!
میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد آراء 0
تاکنون هیچ ستاره ای نداده اید! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهد.